Medicul Ion Alexie, despre vaccinul anti-COVID: "Ne va ajuta să nu ne îmbolnăvim rău"

Postat la: 08.01.2021 - 10:48

Medicul Ion Alexie, stabilit în Las Vegas, explică de ce sunt testate pozitiv persoanele care au fost vaccinate împotriva noului coronavirus. Ion Alexie susţine că inclusiv după a doua doză vor apărea cazuri pozitive.

Medicul Ion Alexie spune că cele trei vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca nu conțin niciun virus viabil. „Deci, cine-și face vaccinul nu se poate îmbolnăvi de COVID-19. Persoanele care sunt testate pozitiv, au fost testate pozitiv pentru că sunt infectate cu virusul. Deci, nici testele PCR de după vaccinare nu or să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat", spune medicul, într-un clip postat pe YouTube. Ion Alexie susţine că vaccinurile nu o să oprească infecția.

„Oamenii trebuie să știe diferența dintre infecție și boală. Definiția de infecție înseamnă că un virus, o bacterie sau un alt organism intră în corpul nostru. Deci, ca să oprim virusul să intre în faringele nostru sau în nas, gură sau ochi trebuie să folosim niște bariere mecanice, adică să-l oprim mecanic să nu intre în corpul nostru. Trebuie să folosim măști, vizoare, ochelari, să închidem gura. Odată ce a intrat în corpul nostru, prin nas sau prin gură, automat am devenit infectați", spune medicul.

„Vaccinul ne ajută să facem anticorpi și, în momentul în care ne vom infecta, noi imediat cu anticorpii vom începe să-l distrugem cât de repede poate corpul nostru. Cu alte cuvinte, nu o să-i dăm șansa să se multiplice la numere foarte mari în nazofaringele nostru și o să-i dăm șanse mult mai mici să intre în plămâni sau în sânge și să ne îmbolnăvească", a precizat medicul Ion Alexie.

Definiția de boală este o persoană care s-a infectat și acum are simptome. Vaccinurile ne vor ajuta să nu ne îmbolnăvim rău. În momentul în care 80-90% din populație va fi imună, fie prin vaccinare, fie prin infecție, numărul infecțiilor va scădea foarte mult și probabil ne vom putea relua viața la normal.

Medicul a vorbit şi despre cadrele medicale care au fost testate pozitiv după vaccinare. Trei angajați de la Spitalul „Victor Babeș" din Timișoara, depistați cu COVID după vaccinare. De asemenea, Carmen Dorobăț, fosta șefă a Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a fost confirmată cu COVID după ce s-a vaccinat.

„Încă o dată, doctorii din România care au fost testaţi pozitiv după vaccinare nu au fost testaţi pozitiv din cauza vaccinării și nu au fost pozitivi pentru că vaccinul nu a fost bun. Cel mai probabil, vaccinul va fi bun, dar oamenii vor continua să fie pozitivi chiar și după al doilea vaccin. Este important pentru că dacă mulți continuă să se infecteze și să devină pozitivi, oamenii vor crede că vaccinul nu lucrează. Nu este adevărat", a mai spus medicul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu