Moneda românească din anii '90 care îţi aduce bani de o maşină. Cumperi un autoturism lejer, vezi dacă o ai şi tu
Postat la: 03.08.2024 - 06:31
O nouă afacere a înflorit în România. Pasionaţii de numismatică au ajuns să ofere sume mari de bani pentru a-şi completa colecţia. Un exemplu este moneda românească din anii '90 care îţi aduce bani de o maşină.
Vânzătorul cere pe obiect nu mai puţin de 5.000 de euro, sumă cu care poţi cumpăra un autoturism la mâna a doua. Mai mult, banul nici nu este unul foarte vechi sau rar.
Dacă şi tu ai moneda românească de mai jos, trebuie să ştii că a ajuns să se vândă cu sume frumoase. Este vorba despre cea de 500 de lei din anul 1999. Vânzătorul a pus pe OLX anunţul în care specifică faptul că obiectul de numismatică este într-o stare foarte bună, motiv pentru care cere 5.000 de euro. Cu aceştia mulţi români îşi pot achiziţiona o maşină la mâna a doua.
"Monedă pentru colecționari. 5,000 de euro. Este în stare foarte bună, din anul 1999", a scris acesta pe celebrul site de anunţuri.
Moneda de 500 de lei a fost pusă în circulaţie pe 14 martie 1999 şi are pe verso stema României, deasupra ramuri de laur, iar în dreapta VG, iniţialele gravorului Vasile Gabor. Nu este prima oară când banul a fost pus la vânzare la preţuri astronomice. În urmă cu doar doi ani, acesta se cumpăra de către colecţionari şi cu 20.000 de lei.
Afacerea cu monede şi bancnote vechi s-a dovedit a fi una foarte profitabilă pentru mulţi români. Aceştia cer sume mari de bani pentru ele, mai ales că pasionaţii de numismatică sunt dispuşi să le şi plătească.
De exemplu, moneda de 100 de lei din 1943 se vinde cu 9.000 de euro (44.786 de lei). Pe aversul ei se poate observa inscripția „Mihai I Regele Românilor" și efigia sa, spre dreapta. Sub gât este trecut numele gravorului (H. Ionescu). În ceea ce priveşte reversul, aici sunt vizibile elemente precum valoarea nominală, anul, cununa dintr-o ramură de laur și cea de stejar.
Aceasta avut un tiraj de 40.590.000 de piese, însă este important de reţinut că au existat patru variante ale monedei: normală, cfără pavilion, cu riduri și cea cu lacrimi.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu