În cazul unui război cu Rusia, Marea Britanie și Germania ar rămâne fără muniții în doar câteva zile

Postat la: 31.01.2024 - 10:20

În caz de război NATO-Rusia, două state europene ar rămâne fără muniții în doar câteva zile. Cel puțin asta reiese din ce spun specialiștii. E vorba despre Marea Britanie și Germania, scrie Național, potrivit unei analize publicate de Institutul pentru Studii Strategice de la Londra.

În cazul unui eventual conflict militar NATO-Rusia, stocul de muniții de artilerie al Marii Britanii s-ar epuiza în 7 zile, se arată în analiză. Iar al Germaniei, în doar două zile, potrivit sursei citate! Așadar, armata germană s-ar afla într-o poziție și mai dificilă decât cea britanică. O analiză recentă a aceluiași Institut semnalează necesitatea ca țările NATO să vadă actualul conflict din Ucraina ca pe un soi de trezire la realitate. Ca pe un eventual semnal de alarmă.

Iar societățile europene, în ansamblul lor, trebuie nici mai mult nici mai puțin decât „să se pregătească pentru război". „Pregătirea" pentru un astfel de „worst case scenario" presupune, în primul rând, ca NATO să-și pună la punct capacitatea de reacție rapidă în cazul unei agresiuni din partea Rusiei - strict în eventualitatea unui război „convențional", fără arme nucleare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu