Încă o moarte suspectă în Rusia. Autorul fotografiei care a devenit simbol al persecuției lui Navalnîi, găsit fără suflare în locuința sa

Postat la: 18.02.2024 - 11:24

Fotograful rus Dmitri Markov, în vârstă de 41 de ani, a murit vineri, relatează presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Fotograful a murit în aceeași zi în care a fost anunțată și moartea liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi.

Fotograful a devenit celebru pentru că surprindea în imaginile sale, făcute cu un IPhone, esența vieții de zi cu zi din Rusia. El este și cel care a realizat fotoigrafia cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin, devenită un simbol al protestelor din 2021 împotriva persecuției lui Alexei Navalnîi. Fotografia a fost realizată în februarie 2021, într-o secție în care Markov a ajuns după ce a fost ridicat de la proteste.

În urma unei licitații online, fotografia a fost vândută cu 2 milioane de ruble (21.760 de dolari), iar banii obținuți au fost donați oamenilor arestați sau amendați în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi. Markov s-a născut în 1982 la Pușkino, în apropiere de Moscova. Este cunoscut faptul că a fost dependent de droguri, dar și că a făcut voluntariat într-un orfelinat și apoi a lucrat în cadrul unei organizații caritabile care ajută persoanele cu dizabilități.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu