Numărul infecțiilor din regiunea Hebei cresc. China raportează cele mai multe cazuri zilnice de COVID din ultimele cinci luni

Postat la: 07.01.2021 - 11:31

Autoritățile din capitala provinciei Hebei din China au consolidat restricțiile de călătorie joi, 7 ianuarie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului, deoarece țara a raportat cea mai mare creștere a cazurilor zilnice de COVID-19 din ultimele cinci luni.

Hebei, care a intrat marți într-un „mod de război", a raportat 51 din cele 52 de cazuri locale anunțate joi de Comisia Națională de Sănătate, informează Reuters. Autoritățile din Shijiazhuang, capitala regiunii Hebei, au lansat campania de testare în masă și au interzis adunările pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Televiziunea de stat chineză a raportat că orașul a interzis acum pasagerilor să intre în gara principală. Orașul solicitase înainte călătorilor să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 efectuat în termen de 72 de ore înainte de a urca într-un tren sau un avion din provincie.

Numărul total de noi cazuri COVID-19 pentru toată China continentală a fost de 63, comparativ cu 32 raportate cu o zi mai devreme, marcând cea mai mare creștere a cazurilor zilnice de când au fost raportate 127 de cazuri pe 30 iulie. Numărul pacienților asimptomatici, care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala, dar care încă nu au dezvoltat simptome, a crescut, de asemenea, la 79 de la 64 în ziua precedentă. Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală de la debutul focarului în orașul Wuhan la sfârșitul anului 2019 se ridică acum la 87.278 de cazuri, în timp ce numărul morților a rămas neschimbat - 4.634.

În orașul Dalian din provincia Liaoning, care a raportat infecții locale în ultimele zile, rezidenților din zonele cu risc mediu sau ridicat li s-a interzis să părăsească orașul. Locuitorilor din alte zone li s-a spus să se abțină de la călătorii inutile în afara orașului Dalian. Autoritățile din provincia Guangdong au raportat, miercuri, un pacient infectat cu o variantă mai transmisibilă a coronavirusului, descoperită în Africa de Sud. Unii oameni de știință își fac griji că vaccinurile COVID-19 ar putea să nu poată oferi protecție împotriva acestei variante din cauza anumitor mutații care au fost observate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu