O boală rară sperie America: Autoritățile sunt în alertă. "Variola de maimuța" este extrem de infecțioasă!

Postat la: 22.07.2021 - 16:46

Alertă la nivel mondial. O boală rară se extinde din ce în ce mai repede în America. Potrivit ultimelor informații, peste 200 de persoane din 27 de state americane sunt urmărite pentru că s-ar fi putut contamina cu o boală rară extrem de infecțioasă.

Noua boală extrem de rară și infecțioasă se numește "variola de maimuță", iar temerile din America au început după ce mai multe persoane au intrat în contact cu un bărbat din Texas care a adus această periculoasă boală din Nigeria, la începutul acestei luni. De menționat este faptul că autoritățile consideră că bărbatul ar fi fost primul american infectat cu acest tip de variolă din 2003 și până astăzi, a fost dus la spital și se află în stare stabilă. Totuși, până acum nu au fost descoperite alte cazuri.

În acest context, centrul pentru prevenția și controlul bolilor american este îngrijorat că pasagerii care s-au aflat la bordul celor două avioane cu care a călătorit texanul au fost expuși la această boală. În data de 9 iulie, bărbatul a călătorit din Lagos, Nigeria în Atlanta în data de 9 iulie, chiar înainte de a se întoarce în Dallas, acolo unde a fost spitalizat. Pentru a se asigura că situația este sub control, CDC a anunțat că lucrează cu operatorii de curse aeriene pentru a stabilit care sunt riscurile potențiale pentru cei care au călătorit împreună cu bărbatul.

Totuși, agenția subliniază faptul că riscurile de transmitere sunt mici în contextul în care pacienții au purtat masca de protecție obligatorie în avion. În ceea ce privește modul de manifestare al bolii, potrivit sursei citate, variola de maimuță este similară cu variola, dar mai puțin severă. Aceasta se găsește în părți îndepărtate ale țărilor din centrul și vestul Africii, în apropierea pădurilor tropicale. Simptomele bolii sunt febră, dureri de cap, umflături, dureri de spate, dureri de mușchi și lipsă generală de energie. Totodată, există și senzația de urticarie care provoacă mâncărimi puternice și trece prin diferite stadii înainte de face coajă și a se desprinde de pe piele. Leziunile din urma acestui proces provoacă cicatrici. De menționat este faptul că, majoritatea cazurilor sunt ușoare, însă în 1 din 100 de cazuri se poate ajunge la decesul bolnavului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu