O nouă modă bizară face furori în rândul adolescenților. Imaginile i-au speriat pe martori. Psihologii sunt îngrijorați de fenomen

Postat la: 05.03.2024 - 15:37

O nouă modă bizară face furori în rândul adolescenților. Este vorba de încercarea de identificare cu un anumit animal și imitarea comportamentului acestuia.

O fată din Arad, adeptă a acestui curent, s-a costumat în pisică și a atacat un câine, într-un parc. Psihologii însă trag un semnal de alarmă și spun că fenomenul este foarte îngrijorător, în special în rândul tinerilor.

Situația bizară a fost surprinsă de un localnic, iar în imagini se observă cum fata umblă în patru labe prin parc. Totul a devenit și mai ciudat însă în momentul în care adolescenta a atacat din senin câinele unei persoane din parc. Fata a început să zgârie patrupedul, care lătra speriat, potrivit Special Arad. Stăpâna câinelui a relatat întâlnirea bizară.

„Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată. Nu știu să zic vârsta exactă, în jur de 16, 17, 18 ani.

Avea o coadă, avea mustață de pisică, mască de pisică și se comporta ca o pisică, mergea în patru labe. Bineînțeles, câinele meu s-a speriat, a început să latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a început să miaune la el, a vrut să-l zgârie. La un moment dat s-a pus pe iarbă, a început să-și lingă labele, iar când a plecat s-a frecat de un stâlp, cum fac pisicile de obicei", a relatat martora.

Fata face parte dintr-o grupare numită therieni, care se identifică cu un animal și se comportă exact ca acesta. Psihologii însă trag un semnal de alarmă și spun că fenomenul răspândit mai ales în SUA și Canada riscă să se extindă tot mai mult. Specialiștii spun că tinerii care iau parte la acest trend au o imagine de sine deteriorată, iar în copilărie nu au avut un set de valori sănătoase la care să se raporteze.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu