Pacienţii români au ajuns la spitale din afară cu afecţiuni agravate de COVID-19

Postat la: 25.01.2021 - 11:47

Mai mulţi români au ajuns anul trecut în străinătate cu boli agravate de pe urma COVID-19, comparativ cu 2019. Potrivit unui comunicat al WPK - unul dintre cele mai mari spitale private din Viena - în 2020, 950 de români au ajuns la această instituţie sanitară, comparativ cu 2019, au ajuns aici 1.100 de pacienţi.

Deşi cifra este uşor mai scăzută, proporţia pacienţilor cu afecţiuni agravate din pricina pandemiei a fost mai mare şi a fost nevoie de îngrijiri medicale complexe, potrivit aceleiaşi surse. Per ansamblu, cele mai solicitate servicii medicale în cadrul spitalului WPK în 2020 au fost cele de diagnostic şi tratament oncologic, chirurgia sarcoamelor, chirurgia toracală, intervenţiile de chirurgie cardiovasculară şi intervenţiile de chirurgie ortopedică.

"Unul dintre efectele pandemiei îl reprezintă perturbările la nivelul serviciilor de sănătate pentru pacienţii cu afecţiuni netransmisibile şi, în consecinţă, amânarea tratamentelor medicale necesare.Însă pe masură ce diagnosticul este întârziat şi problemele progresează, tratamentul devine mai complex, mai scump, iar în unele cazuri şansele unei recuperari complete sunt reduse. De aceea, mesajul nostru pentru pacienţii români este să nu amâne gestionarea sănătăţii din cauza pandemiei. În timpul crizei de sănătate COVID-19, spitalul WPK a rămas deschis şi am implementat toate măsurile necesare pentru ca pacienţii să aibă acces în siguranţă la serviciile noastre performante de diagnostic şi tratament. Totodată, am venit în întâmpinarea nevoilor pacienţilor care nu au putut părăsi ţara prin lansarea platformei noastre inovatoare de telemedicină", a declarat Ema Hafner, directorul Departamentului de Marketing şi Pacienti Internaţionali al Wiener Privatklinik.

La începutul pandemiei, spitalul a lansat centrul medical virtual WPK Online Healthcare Center, unde persoanele doritoare pot beneficia de consultaţii video acordate de medicii asociaţi WPK în peste 20 de specialităţi medicale şi de manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie unul facil. Cele mai accesate servicii medicale online, anul trecut, au fost cele de reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, medicină internă, ortopedie, ORL, oncologie, second opinion radiologie.

Anual, Wiener Privatklinik primeşte aproximativ 4.000 de pacienţi internaţionali. Dintre aceştia, circa 40% sunt pacienţi români, fiind urmaţi de ruşi şi ucrainieni. Mai mult de jumătate dintre pacienţi se adresează WPK Central European Academy Cancer Center, unul dintre cele mai mari centre private de diagnostic si tratament ultraspecializat al cancerului din Europa Centrală şi de Est.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu