Pacient cu COVID internat la Sf. Spiridon din Iași găsit spânzurat cu cearșaful de clanța unei uși

Postat la: 28.01.2021 - 11:23

Un pacient cu COVID, internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, a fost găsit spânzurat cu cearșaful de clanța unei uși. Bărbatul de 77 de ani era sub tratament pentru coronavirus, iar starea sa de sănătate era bună.

Decesul a fost consemnat de medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în noaptea de luni despre marți, 26 ianuarie. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Pacientul era internat din 10 ianuarie în clinica a 2-a spitalului. Alarma a fost dată de un coleg de salon, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3.00. Acestea le-a spus asistentelor că un coleg de salon a plecat și nu s-a mai întors.

Personalul medical a anunțat medicul de gardă, iar la scurt timp, pacientul a fost găsit spânzurat cu un cearșaf, de clanța unei uși. Medicii au început manevrele de resuscitare, însă acestea nu au dat rezultate. Surse medicale au au transmis că pacientul colabora bine cu medicii, ținea legătura cu familia, iar perioada de spitalizare era spre final, neavând alte boli asociate grave. Bărbatul suferea de gastrită, însă afecțiunea era sub control. Mai mult decât atât, bărbatul găsit spânzurat, internat pe 10 ianuarie, urma să fie externat.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie și stabilirea cauzei decesului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu