Planul salvator! Marijuana gratis pentru americanii care se vaccinează în Capitala SUA. Cui aparține inițiativa "Jointuri pentru vaccinuri"

Postat la: 16.01.2021 - 11:28

O pungă cu marijuana gratis ar putea primi americanii care se vaccinează în capitala SUA. Inițiativa aparține unui grup care susține legalizarea drogurilor ușoare.

Activiștii pentru drepturile persoanelor de a consuma „iarbă" vor pregăti câte o mică doză pentru oamenii care intră pe ușa centrelor de vaccinare - dar rămâne de văzut dacă această inițiativă se va materializa, potrivit cotidianului Daily Star. Potrivit asociației DC Marijuana Justice, care luptă pentru legalizarea marijuanei în Washington, voluntarii vor să încurajeze americanii care sunt „sceptici" cu privire la vaccinare, oferindu-le un joint gratuit.

Însă, așa cum spun reprezentanții asociației, iarba va fi ambalată într-o punguță, pentru că nu ar fi sigur din punct de vedre sanitar să li se ofere un joint gata rulat, arată sursa citată. „Dacă credeți în știința care stă în spatele canabisului medical, ar trebui să credeți și în știința care asigură eficacitatea vaccinului" a spus Adam Eidinger, unul din cofondatorii grupului.

Inițiativa se numește „Jointuri pentru vaccinuri" și va fi pusă în practică la deschiderea centrelor de vaccinare din Washigton. „Cutăm un mod de a sărbătorii sfârșitul pandemiei și știm că nimic nu aduce mai aproape oamenii decât canabisul" spune un alt reprezentant al grupului.

„Când suficientă populație va fi inoculată cu vaccinul anti-coronavirus, va veni vremea să sărbătorim nu doar sfârșitul pandemiei, ci și începutul sfârșitului prohibiției canabisului în Statele Unite" a mai spus acesta. Grupul plănuia o manifestare similară și pentru investirea președintelui ales Joe Biden, dar au amânat-o pentru o perioadă mai sigură din punct de vedere al siguranței sanitare, spre luna iulie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu