Poliția din Detroit nu mai poate folosi recunoașterea facială pentru a aresta persoane
Postat la: 02.07.2024 - 08:24
Departamentul de Poliție din Detroit va adopta noi reguli care vor reduce dependența de tehnologia de recunoaștere facială, ca urmare a unui incident în care Robert Williams, o persoană de culoare, a fost arestat în mod eronat în 2020 din cauza unei recunoașteri faciale greșite. Decizia tribunalului impune aceste restricții pentru următorii patru ani, fără a interzice complet utilizarea tehnologiei.
Robert Williams a fost arestat după ce tehnologia de recunoaștere facială a indicat în mod greșit că fotografia sa din permisul de conducere expirat se potrivește cu identitatea unui hoț din magazine. Această potrivire a fost folosită de poliție pentru a crea o listă de suspecți, ceea ce a dus la arestarea lui Williams în fața familiei sale. Acesta a declarat că incidentul i-a afectat profund viața. Poliția din Detroit ar mai fi făcut cel puțin alte două arestări eronate pe baza recunoașterii faciale, și în aceste cazuri fiind vorba de persoane de culoare.
Mai multe studii au demonstrat că recunoașterea facială este mai predispusă să identifice greșit persoanele de culoare, ceea ce a alimentat controversele legate de utilizarea acestei tehnologii în aplicarea legii. Noile reguli stipulează că rezultatele obținute cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială (FRT) nu vor putea constitui baza semnificativă pentru obținerea unui mandat de arestare. Este necesară existența unor „alte dovezi independente și clare care să stabilească o legătură între suspect și crimă".
Poliția din Detroit va trebui să treacă printr-un program de antrenament privind utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială, care va aborda și problema bias-ului rasial. În plus, toate cazurile din 2017 încoace, în care recunoașterea facială a fost utilizată pentru obținerea unui mandat de arestare, vor fi auditate pentru a evalua corectitudinea și impactul acestei tehnologii.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu