Primele imagini ale cortegiului care transporta trupul lui Aleksei Navalnîi, scos din colonia penitenciară unde a murit

Postat la: 19.02.2024 - 09:38

Jurnaliştii de la Mediazona au postat pe internet, ieri, 18 februarie, un filmuleţ cu un microbuz al Serviciului Federal Penitenciar din Rusia (FSIN), care ar fi putut transporta cadavrul opozantului Aleksei Navalnîi.

Pagina de telegram „VChK-OGPU" scrie că drumul dintre Labytnangi și Salekhard este singura rută terestră pe unde se poate ajunge la colonia penitenciară IK-3 din Kharp, unde era încarcerat opozantul rus.

Înainte ca mama și avocatul lui Navalnîi să ajungă la IK-3, ofițerii FSIN ar fi putut transporta cadavrul lui Navalnîi în alt loc. Mulți dintre tovarășii opozantului mai au întrebări cu privire la cauza morții acestuia.

Pagina „VChK-OGPU" a publicat detalii despre faptul că IK-3 a fost vizitată de șeful FSIN Arkady Gostev înainte ca Navalnîi să fie transferat acolo. Vizita sa în colonie a avut loc în primăvara anului 2023. De obicei, comandanții de acest rang nu fac astfel de vizite în colonii.

Sursa sprecizează că nimeni nu a făcut vreo legătură între vizita lui Gostev și viitorul transfer al lui Navalnîi. Gostev s-a plimbat prin colonie și a spus că totul a fost "foarte bine". Toată lumea a fost surprinsă, deoarece IK-18 era considerată o colonie model.

După aceasta, Gostev a discutat cu autoritățile și angajații coloniei, promițând mari schimbări în viitor. Cu toate acestea, după vizita sa, viața în IK-3 a rămas practic neschimbată.

Singurul lucru de remarcat este că nu au existat noi „sosiri", cu excepția lui Navalnîi. Și singurul angajat nou în acest timp a fost șeful unității medicale, Alexei Lisyuk, care a efectuat resuscitarea lui Navalnîi.

Ultimele informații publicate de mass-media arată că există urme de violență fizică pe trupul lui Navalnîi.

 

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu