Primul animal de companie din lume diagnosticat cu variola maimuței. Apelul pe care îl fac oamenii de știință

Postat la: 17.08.2022 - 10:33

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuței, acesta fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie. Este vorba despre un ogar italian, deținut de un cuplu gay din Franța, notează Sky News.

Un câine a fost însă diagnosticat cu variola maimuței, fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie. Ogarul italian în vârstă de patru ani a împărțit același pat cu stăpânii săi în Franța, potrivit unui raport publicat în revista medicală The Lancet. Oamenii de știință au declarat că infecția în rândul animalelor domestice, cum ar fi pisicile și câinii, nu a fost niciodată raportată și fac apel la o mai mare conștientizare și dezbatere cu privire la necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele cu variolă.

Proprietarii homosexuali ai câinelui au mers la un spital din Paris pe 10 iunie după ce au dezvoltat boala. La mai puțin de două săptămâni, câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte ca cercetătorii de la Universitatea Sorbona să confirme că avea și el variola maimuței. „Constatările noastre ar trebui să suscite o dezbatere privind necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele pozitive la virusul maimuței", au scris cercetătorii în raport. „Facem apel la investigații suplimentare privind transmiterile secundare prin intermediul animalelor de companie".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu