Primul pacient depistat cu o nouă tulpină de Sars-Cov2 în România, internată la Matei Balş. Cum apar mutaţiile virusului care genereaza Covid-19

Postat la: 03.01.2021 - 15:32

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată iniţial în Marea Britanie, e posibil să fi ajuns şi în România. Un pacient infectat cel mai probabil cu această variantă a coronavirusului a fost internat la Matei Balş, în Bucureşti. Se vor face teste suplimentare pentru a determina cu certitudine dacă pacientul e infectat cu tulpina B.1.1.7 sau cu una complet nouă.

"Mutaţia trebuie să se înţeleagă că are loc în interiorul organismului uman. S-a intamplat într-un pacient. Există riscul ca aşa cum s-a selectat o mutaţie contagioasă într-un interval de timp, să ne trezim că această mutaţie devine şi mai letală. În faţa acestei realităţi toate masurile trebuie aplicate cât mai corect, de la prevenţie, spălare, igenă, până la vaccinare", a declarat profesorul Dorel Săndesc la Aleph News. "Această vaccinare devine o cursă cu timpul. A te vaccina în timp util devine mult mai important. Să nu uităm că această tulpină apare printr-o selecţie naturală. Creează mutaţii prin care se va selecta produsul cel mai contagios. Este important ca populaţia să se vaccineze într-un timp cât mai scurt.", adaugă specialistul.

Pe lista tarilor cu B.1.1.7 ar putea fi inclusă şi România, dacă se confirmă că pacientul internat la Matei Balş este infectat cu tulpina descoperită în Marea Britanie. Cele 33 de state în care s-au identificat infecţii cu varianta de virus mutanta in Regatul Unit: Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite, precum şi Taiwan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu