ÎPS Teodosie: "Fumătorii și concubinii trebuie refuzați la împărtășanie!"

Postat la: 28.01.2024 - 13:00

Arhiepiscopul Tomisului a spus că preoții nu ar trebui să împărtășească persoanele care fumează sau care trăiesc împreună fără a fi căsătorite. ÎPS Teodosie a mai declarat că obișnuiește să îi sune pe enoriașii săi care fumează pentru a-i întreba dacă au ținut canonul.

"Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat", a declarat ÎPS Teodosie într-o emisiune radio transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre cei care trăiesc în concubinaj.

"Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)", a precizat Arhiepiscopul Tomisului. Acum o lună, în apropierea sărbătorii de Bobotează, ÎPS Teodosie a fost implicat într-un alt scandal, după ce a declarat că fumătorii nu ar trebui să primească agheasmă de Bobotează pentru că "sunt mai rău ca păgânii". Cu toate acestea, ÎPS Teodosie pare să aibă probleme mai serioase decât cele legate de enoriași. Arhiepiscopul Tomisului a fost chemat să dea explicații la DNA Constanța și i s-a comunicat faptul că este inculpat într-un dosar de corupție, pentru cumpărare de influență.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu