Războiul găinilor între Estul şi Vestul Europei: UE vrea să interzică creşterea păsărilor în cuşti. Ungaria: Va creşte prețul ouălor!

Postat la: 04.07.2021 - 21:25

Interzicerea de către UE a creşterii găinilor în cuşti ar fi o măsură greşită atât legal, cât şi din punctul de vedere al agriculturii - a declarat ministrul ungar al Agriculturii sâmbătă, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare. Potrivit lui István Nagy, Comisia Europeană sprijină iniţiativa cetăţenească prin care se solicită interzicerea creşterii găinilor în cuşti.

Pentru birocraţii bruxellezi, drepturile găinilor ouătoare sunt mai importante decât cele ale maghiarilor care trăiesc în afara Ungariei - a remarcat ministrul. Ministrul a subliniat că interzicerea creşterii animalelor în cuşti ar fi nefavorabilă, deoarece creşterea găinilor în cuşti ajută la prevenirea infecţiilor precum salmonella sau gripa aviară. El a adăugat că se pune şi problema scumpirii ouălor în urma acestei măsuri. "Fermierii sunt gata să facă mai mult pentru a spori bunăstarea animalelor, dar în limite raţionale şi fără să pună în pericol funcţionarea fermelor" - a subliniat István Nagy, adăugând că se vor opune oricărei decizii care afectează negativ producătorii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu