Robert Negoiță ar fi organizat evenimente sportive de zeci de mii de euro cu bani publici printr-o firmă care are legături cu un consilier PSD

Postat la: 10.07.2024 - 12:40

Robert Negoiță ar fi organizat evenimente sportive în sectorul 3 cu zeci de mii de euro din bani publici. O investigație Buletin de București arată că banii ar fi ajuns la o firmă care ar fi controlată de un actual și viitor consilier PSD.

Primăria Sectorului 3 a atribuit un contract, printr-o procedură specială, pentru evenimente sportive și consultații nutriționale pentru tinerii din sector.

Întreaga afacere, care se desfășoară până la finalul lui 2024, a costat instituția condusă de Robert Negoiță (PSD) 60.000 de euro.

Sursa citată mai scrie ca banii au ajuns la Luxury Events & Entertainment 88 SRL, o firmă cu 0 angajați declarați la Ministerul de Finanțe, condusă de Andrei Petre Sgarbură, cumnatul fostului consilier local ales pe listele PSD din Sectorul 3, Cezar Stancu. Până în 2018, SRL-ul a fost controlat chiar de soția fostului consilier local, Laura Stancu (fostă Sgarbură), sora actualului patron din acte.

Până în 2018, firma ar fi fost controlată chiar de soția fostului consilier local, Laura Stancu (fostă Sgarbură), sora actualului patron din acte. Cezar Stancu a ajuns în 2020 în Consiliul Local pe listele Partidului Social Democrat (PSD), din care face parte și primarul Robert Negoiță. A renunțat la această funcție, când a fost avansat pe postul de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Cezar Stancu, fost vice al ANC, a fost prins în timp ce dădea mită cu ajutorul body-cam-urilor.

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Cezar Stancu, voia să scape de dosarul în care a fost trimis în judecată pentru dare de mită (după ce i-a spus unui polițist că „îi face cinste" dacă nu-i dă amendă), susținând că agentul n-a ținut camera video la piept atunci când l-a filmat, ci la centură, iar omul legii nu i-a comunicat că îl înregistrează.

Curtea de Apel București i-a respins lui Cezar Stancu, pe data de 11.07.2023, contestația formulată împotriva hotărârii judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul București prin care, la data de 16.02.2023, s-a dispus începerea judecății pentru dare de mită.

În procedura de cameră preliminară, care se desfășoară în ședință secretă, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie a încercat să obțină restituirea dosarului la DNA pentru tot soiul de așa-zise nereguli, care sunt enumerate în motivarea hotărârii:

„Inculpatul a arătat că organele de cercetare penală din cadrul DGA au competența de a efectua acte de urmărire penală numai în situația în care cercetările privesc infracțiuni de corupție săvârșite de personalul Ministerului Administrației și Internelor, nu și în cazul în care astfel de infracțiuni sunt săvârșite de alte persoane.Inculpatul a susținut că administrarea mijloacelor de probă pe tot parcursul urmăririi penale este lovită de nulitate. De asemenea, s-a arătat că există o serie de aspecte care vizează nelegalitatea și neloialitatea administrării înregistrărilor audio-video realizate de agentul (de poliție - n.r.) cu înregistratorul audio-video portabil de tip Body Worn Camera.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu