Robot de bucătărie vs. Blender: Când să le folosiți pe fiecare
Postat la: 10.11.2020 - 08:02
Roboții de bucătărie și blenderele sunt aparate similare, în teorie: un recipient cu o lamă înăuntru, acoperit cu un capac, așezat pe un suport cu un motor, care alimentează totul. Însă aici se opresc similitudinile. Forma bolului, stilul lamei și accesoriile le fac să difere în ceea ce privește alimentele pentru care sunt folosite.
În general, cele două au scopuri diferite. Un blender are un bol cu lame în partea de jos care taie alimentele în particule mici și le învârte în jur. De aceea, blenderul purifică și lichefiază atât de bine. Acest lucru îl face mai bun pentru rețetele în care este esențială o consistență uniformă. Blenderele zdrobesc și gheața, deci sunt cele mai bune pentru băuturile congelate. În general, blenderul funcționează cel mai bine atunci când este implicat un lichid; poate, de asemenea, să bată smântână pentru desert sau ouă pentru o omletă pufoasă.
Un robot de bucătărie este mai mult un aparat multifuncțional pentru bucătărie, ajutorul de bucătar de încredere, care pregătește toate ingredientele care ar fi prea obositoare pentru bucătar. Comutarea lamelor și discurilor și utilizarea vitezelor diferite - plus funcția de impuls - permite bucătarului să aibă mai mult control. Robotul de bucătărie are un vas mare de lucru cu o lamă în formă de S și funcționează bine cu ingrediente uscate, cum ar fi tocat ierburi, pulverizarea de biscuiți graham pentru crustă de plăcintă sau frământarea de aluat. Poate toca mozzarella pentru pizza sau tăia morcovi pentru o prăjitură în câteva secunde.
Care sunt principalele diferențe între blender și robot de bucătărie?
Bolul
Bolul de blender e realizat în principal din sticlă sau din plastic, fie pătrat sau rotund. Alegerea se reduce la curățare și manipulare: sticla este mai grea și nu absoarbe mirosurile la fel de ușor ca plasticul. Bolul blenderului este conceput pentru a crea un vârtej care amestecă conținutul lichid și îl canalizează până la lame, pentru o mai bună amestecare.
Bolul larg al unui robot de bucătărie facilitează adăugarea conținutului rețetei (cum ar fi adăugarea de unt în făină pentru a face crusta de plăcintă) și răzuirea părților laterale fără ca lama să se împiedice. Unele modele de robot de bucătărie vin, de asemenea, cu mai multe boluri de lucru.
Lamele
Lamele blenderului stau la culoare în partea inferioară a bolului, fie încorporate în bol, fie ca parte a unui accesoriu care se înșurubează pe el. Sunt disponibile două tipuri principale de lame. Cea mai comună este cea în formă de stea și are patru lame, dar unele modele vin cu șase lame. Lama dintr-un robot de bucătărie are formă de S și se află chiar deasupra fundului vasului de lucru, unde se toacă și se amestecă alimentele. Lamele pot fi tivite sau zimțate; marginea simplă oferă tăieturi curate și este mai bună pentru tăierea cărnii și a majorității legumelor, în timp ce lamele zimțate funcționează mai bine pentru nuci și ingrediente congelate.
Accesoriile
Blenderele pot veni cu boluri mai mici, cupe pentru smoothie-uri și boluri care funcționează și ca recipiente cu capace pentru depozitare.
Roboții de bucătărie vin de obicei cu o serie de accesorii care pot frământa aluatul, pot amesteca lichide pentru sosuri sau maioneză și chiar și un disc de tăiere în partea de sus a bolului de lucru care poate adăuga, de asemenea, mai multe la lista de sarcini, printre care feliere, tocare, julienne și mai multe tipuri de tăieturi.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu