Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Postat la: 27.03.2024 - 18:34

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a organizat astăzi, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înfiinţare, conferinţa "AGERPRES 135: Era AI, inovaţii şi provocări digitale în jurnalismul contemporan", gazda evenimentului fiind Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" din Bucureşti.
Romfilatelia, în calitatea sa de partener instituțional, a fost invitată să prezinte produsul filatelic dedicat aniversării Agerpres, în foaierul Aulei BCU.
În cadrul Conferinței, Directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu, a făcut o prezentare în strânsă legătură cu istoricul și activitățile Agerpres, trecând în revistă mărcile poștale care se regăsesc în tezaurul filatelic românesc și ale căror imagini au reflectat momentul aniversar.
Au luat cuvântul directorul general al BCU, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, coorganizator, Principele Radu, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Israelului, Reuven Azar, ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaykov, preotul Costel Burlacu - vicar eparhial în Arhiepiscopia Bucureştilor, președintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA), Alexandru Ion Giboi, preşedintele-director general al SRTv, Dan Turturică, preşedintele-director general al SRR, Răzvan-Ioan Dincă, vicepreşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, prof. univ. dr. Doina Banciu, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, conf. univ. dr. Romina Surugiu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, directorul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean, care au felicitat Agerpres, la aniversare.
Conferinţa a fost completată de o expoziţie foto cu imagini de la cele mai importante evenimente de la care Agerpres a transmis, fotografii de arhivă cu o reală valoare istorică.
După 135 de ani de existență, „Agerpres actualizează lumea". Ca o replică prietenească, după 20 de ani de existență, Romfilatelia „prezintă lumea într-un timbru".
La mulți ani, AGERPRES !

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu