Rusia a interzis zborurile comerciale peste Marea Neagra si Crimeea. Care este impactul in spatiul aerian romanesc

Postat la: 22.04.2021 - 15:30

Rusia a interzis zborurile peste Peninsula Crimeea si peste Marea Neagra din cauza unor exercitii militare navale si aeriene care vor avea loc in cursul acestei saptamani. Astfel, a fost emisa o alerta pentru pilotii care opereaza pe avioane comerciale.

Avertizarea vizeaza apele teritoriale de pe coasta de sud a Crimeei si o parte a apelor international din largul Marii Negre, in perioada 20-24 aprilie. "Zona a fost declarata temporar periculoasa pentru zborurile aeronavelor", a relatat agentia Interfax, citand un comunicat de presa care precizeaza ca restrictiile se aplica pentru o altitudine maxima de 19.000 de metri.

Rusia a organizat exercitii militare in apropierea zonelor comerciale de transport maritime din Marea Neagra, o miscare care pune in pericol economia Ucrainei. Potrivit unui document emis de Ministerul ucrainean al Apararii, rusii ocupa 27% din Marea Neagra cu exercitiile militare. Anterior, Rusia a anuntat ca intentioneaza sa blocheze nave straine in zone ale Marii Negre pentru exercitii militare pana in octombrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu