S-a speriat de procurori: Primarul Cristian Popescu Piedone a demolat chioşcurile ilegale de la staţia de metrou Izvor ca sa nu fie arestat!

Postat la: 21.07.2021 - 10:06

O firmă subordonată Primăriei Sectorului 5 din Bucureşti a demolat în noaptea de marţi spre miercuri chioşcurile amplasate ilegal de sindicatul de le metrou în staţia Izvor.

Demolarea chioşcurilor de pe spaţiul controlat de sindicatul condus de Ion Rădoi s-a produs la o săptămână după ce DNA a deschis un dosar penal ce viza acţiunile lui Rădoi, care a încercat să împiedice demolarea chioşcurilor și după ce au fost publicate stenograme din dosarul DNA în care Piedone apare spunându-i lui Rădoi să îi dea jumătate de staţie de metrou pentru spaţii comerciale.

În contextul demarării procedurii Metrorex de eliberare a spaţiilor comerciale de la metrou care funcţionează în mod nelegal, la data de 27.05.2021, primarul sectorului 5 Popescu Cristian "Piedone" i-a pretins lui Rădoi Ion, liderul sindicatului USLM, să-i dea "jumătate din spaţiile comerciale de la Izvor", urmând ca în schimb să amâne sau să refuze emiterea dispoziţiilor de demolare a spaţiilor de la Metrou aflate pe raza sectorului 5 (staţiile de la Izvor, Eroilor, Eroii Revoluţiei). Rădoi Ion a fost de acord cu propunerea primarului Sector 5, "plusând", spunându-i că "o jumătate de staţie întreagă îi dă."

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?
Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!
Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de... (...) Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?
Ion Rădoi: Da!
Piedone: Cum tu le-o dai la ăştia care-i acţionezi în judecată şi le ceri daune şi toţi la toţi primarii...
Ion Rădoi: Negoiţă! Că i-am zis pe nume!
Piedone: Păi stai puţin! Negoiţă nu-i cu tine?
Ion Rădoi: Ba da! Păi lucrează la fel ca tine!
Piedone: Păi asta tre să-i spui! Acuma, fără lipsă de modestie, în Bucureşti astăzi, dar în Bucureşti astăzi, orice măsură, orice unitate de măsură ai avea, sunt 2 primari, Negoiţă şi Piedone! Şi mai e Băluţă, dar Băluţă e un tip care se dă după ploaie!
Ion Rădoi: A cam semnalizat la stânga şi a luat-o la dreapta, ştii cum zicem noi în transporturi!
Piedone: Nu e bai, nu e bai!
Ion Rădoi: Nu e voie! Nu e voie să faci asta! Dar nu e mă, nu e bărbat, n-a fost bărbat să faci asta, dar ce ai mă, de ce te fereşti mă, de ce faci lucrul ăsta? Că, bun, o să-l târâm prin nişte procese, nişte d-astea, una, alta, dar la ce-ţi foloseşte mă? La ce-ţi foloseşte? Tâmpenia asta!

Stenogramele din ordonanţa DNA de inculpare a liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, arată că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile ilegale de la metrou de pe raza Sectorului 5, potrivit procurorilor DNA. Potrivit documentului citat, Piedone i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul ne-demolării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu