Scandal monstru: La Găești se vaccinează anti-COVID orcine dorește nu doar cadrele medicale. Managerul: "Să vină să mă ia pe sus SRI!"

Postat la: 05.01.2021 - 14:13

La centrul de la Spitalul Găești se vaccinează anti-COVID orcine dorește, deși, potrivit protocolului, în primă fază doar cadrele medicale trebuie să beneficieze de ser. Anunțul a fost făcut chiar de managerul unității, Laurențiu Belușică.

Acesta refuză să arunce dozele de ser neutilizate, astfel că orice persoană, în limita stocului disponibil, poate fi vaccinată anti-COVID, deși imunizarea populației generale ar trebui să înceapă în primăvară.

"Cine vrea să se vaccineze... Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Asta e raționamentul. Din acel flacon cu diluția făcută se pot vaccina cinci persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu patru doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze", a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești, potrivit Realitatea Plus.

"Ieri am început. Sunt doritori, sunt foarte mulți. De ieri, de azi încolo facem treaba asta. Oamenii care au venit nu sunt voluntari. Nu numai cadre medicale. Oricine dorește să se vaccineze", a mai spus managerul. Întrebat dacă s-ar putea imuniza și el, Laurențiu Belușică a răspuns afirmativ, precizând, însă, că este nevoie de programare în acest sens.

"Pot să vă vaccinez. Înțelegeți-mă puțin. Eu vă primesc pe dumneavoastră, dar asta vom ști la prânz (dacă rămân doze - n.r.), deci n-am de unde să știu. E destul de complicat pentru că doza este valabilă trei ore după ce am diluat-o. Este relativ complicat. Îmi este mai ușor să vă programez. Așa fac cu cei care sunt aproape de spitalul Găești și îi chem la vaccinare când au rămas două doze, de exemplu. Facem, ne ocupăm, sunăm, avem listă de așteptare, îi chemăm, vin imediat, îi vaccinăm", a precizat managerul unității medicale.

Refertor la cadrul legal pentru acesta vaccinări anti-COVID, Laurențiu Belușică a declarat: "În teorie, pe etapa asta avem doar cadrele medicale, strict. Bun, și dacă dumneavoastră rămâneți cu două doze de vaccin, ce faceți cu ele? Spuneți-mi și mie. Vă întreb eu pe dumneavoastră. Dumneavoastră vaccinați? Aveți un flacon cu cinci doze. Vaccinați un om, rămâneți cu patru doze. Ce faceți cu ele? Se aruncă! Se aruncă! Se aruncă, da? Și eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu