Sistemul ingenios pentru copiat la Bac descoperit la un elev. Cum erau introduse în urechi căştile minuscule

Postat la: 02.07.2021 - 09:52

Un elev care a susţinut examenul de Bacalaureat la un grup şcolar din oraşul Câmpeni, judeţul Alba, a fost descoperit cu un sistem foarte ingenios de copiat.

Examinatorii din judeţul Alba au descoperit un sistem bazat pe o tehnologie avansată ascuns la unul dintre elevii care a susţinut Bacalaureatul la Câmpeni. Potrivit alba24.ro, acesta avea nişte căşti minuscule, de dimensiunea unor baterii de ceas, care se puneau în ureche. Erau atât de bine ascunse că puteau fi extrase doar cu ajutorul unui baston metalic cu magnet în capăt.

Prin intermediul lor, acesta spera într-o notă mai bună la examen. Nu a reuşit însă să îi păcălească pe examinatori, care l-au exclus din examen. În total, 9 elevi din Alba au fost eliminaţi de la cele trei probe de examen. Potrivit metodologiei de examen, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.

Elevii sunt informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu