Sorin Chiriță: La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Postat la: 24.01.2024 - 11:08

Dragi prieteni, în ultimii doi ani au apărut articole de presă despre o posibilă dorință a mea sau despre diverse propuneri de a candida la funcția de Primar al Constanței din partea PSD sau de a deveni City Manager al Constanței, inclusiv în mandatul actualului primar. Astăzi, 24 Ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, vă spun direct, nu voi candida în Constanța pentru funcția de primar sau de președinte al Consiliului Județean în anul electoral 2024.

LA ACEST MOMENT NU SUNT MEMBRU AL NICIUNUI PARTID POLITIC, deși în următoarea perioadă, la nivelul CAPITALEI și la nivel NAȚIONAL, mă voi implica activ, alături de echipa de specialiști cu care lucrez pentru diverse proiecte, împreună cu oameni politici care au dovedit bună credință si performanță, deocamdată prin acțiuni civice, pentru a promova politici și proiecte publice în vederea creșterii calității vieții cetățenilor, modernizarii administrației Bucureștiului, dar și a țării.

Rămân consecvent opiniei că atât primarul Constanței, primarul Sectorului 1, primarul Sectorului 2, cât și mai ales actualul Primar General al Capitalei, Nicușor Dan, sunt neperformanți și total lipsiți de viziune, o întâmplare nefericită pentru cetățeni. Am convingerea că anul 2024 va deveni un an al schimbării profunde, cetățenii vor vota in funcția de primar persoane cu experiența și competență, persoane care sunt cu adevărat preocupate de soarta comunității. Românii au nevoie de aleși care să-i reprezinte cu adevărat, de oameni demni.

România face parte din familia demnă a națiunilor libere având calitatea de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și NATO. Astăzi trebuie să facem diferența intre progres si identitate, intre libertăți si îndatoriri, intre exercițiul democratic si respectarea valorilor naționale. Demnitarii trebuie sa-si servească instituția pe care o conduc, nu sa se servească de ea. Românii vor să fie reprezentați de demnitari competenți și fermi, de funcționari profesioniști și disciplinați. Instituțiile publice trebuie sa fie solide, orientate către viitor. Tragedii recente precum cea a femeii ucise de câinii vagabonzi din București, exploziei de la Crevedia sau a incendiului de la Ferma Dacilor favorizate de complicitatea sau incompetența unor demnitari sau funcționari publici nu trebuie să ne clintească voința de a deveni o națiune puternică. Doar sancționând dur aceste derapaje putem sa impunem respect.

Țara are nevoie de legislație clară care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar instituțiilor autorităților de stat. Avem nevoie de o regândire administrativ-teritorială care sa răspundă provocărilor prezente și viitoare. Bucureștiul are nevoie de o lege specială și un areal metropolitan teritorial extins prin consolidarea asocierilor prin intermediul Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară.

Națiunea română, ca si noi oamenii, are personalitatea și istoria ei, puternic pătrunsă de trecut si de destin. In aceste vremuri dificile România trebuie să-și consolideze rolul de putere regională cultivând-si instinctul binelui national și acționând cu fermitate. Pentru ca merităm și îndeplinim condițiile țara noastră trebuie să fie admisă, inclusiv cu frontierele terestre, în spațiul Schengen de liberă circulație.

De când se știe, românul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi putem să ne iubim și să ne respectăm Patria și semenii noștri.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu