Statele Unite aprobă Ivermectina împotriva Covid-19. Medicul Ion Alexie: "Mulți o vor alege în locul vaccinării!"

Postat la: 20.01.2021 - 13:51

Potrivit medicului infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas, National Institute of Health, din Statele Unite, a autorizat medicii să folosească Ivermectina pentru:

1. Profilaxie, înainte de expunere la virusul SARS-Cov-2 (foarte mulți medici utilizează Ivermectina lunar, pentru protecție);
2. Profilaxie, pentru a evita o eventuală reinfectare;
3. Tratament, pentru pacienti Covid în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor și deceselor.

În acest mod, presiunea asupra spitalelor va scădea, iar medicii vor putea trata și alte boli, așa cum o făceau înainte de pandemie.

"Sunt încrezător că mulți dintre cei care nu vor să se vaccineze vor accepta Ivermectina", spune Ion Alexie. Probabilitatea ca Ivermectina să nu fie eficientă, după ce 32 de studii au arătat calitățile medicamentului împotriva Covid-19, este de 1 la 4 miliarde. "Dacă 40-50% din populație nu vrea să se vaccineze, va fi imposibil să ajungem la imunitatea de grup, în Romania (adică 80-90% din populatie să devină imuna la Covid-19). În această situație, numai dacă 80% dintre cei care refuză vaccinurile se vor infecta, putem reveni la normal", afirmă Alexie.

Cât durează până când acest procent din populație va fi infectat? Nu este clar, probabil 2-3 ani. Nici în Suedia, unde nu au fost restricții până de curând, nu s-a realizat imunitatea de grup. În concluzie, administrarea Ivermectinei ar putea reprezenta un avantaj important în gestionarea epidemiei. În plus, este foarte posibil ca imunitatea oferită de vaccinurile Covid să nu dureze mai mult de un an și să trebuiască să vaccinăm toată populația, în fiecare an, la costuri imense.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu