Statele Unite sunt responsabile de marasmul din Orientul Mijlociu

Postat la: 31.10.2023 - 16:20

Ați putut citi ieri, prieteni goldiști, faptul că șturlubaticul George Soros apare din anul 2016 ca fiind printre sponsorii diverselor organizații palestiniene și s-a văzut doar o parte din aceste sponsorizări.

Vor veni și alte dezvăluiri legate de Soros și finanțările organizațiilor palestiniene. De ce? Pentru că Soros a făcut acest lucru la comanda expresă a lui Barack Obama, aflat în ultimul său an de mandat, același an 2016, Obama înțelegând că cel care urma după el, anume Donald Trump, va bloca finanțările pentru refugiații palestinieni; și atunci Soros a fost obligat să se execute și a executat întocmai și la timp ordinul primit de la Barack Obama, așa cum a făcut-o și apoi, după ce Barack Obama nu a mai fost președinte. În același stil trebuie să percepeți și preocuparea lui Antonio Guterres, despre care v-am spus ieri că a fost așezat în funcție tot de către Barack Obama și tot în 2016, în funcția de secretar general al ONU, și tot așa să percepeți și atitudinea lui în poza acestui conflict israelo-palestinian.

Referitor la acest conflict, mandatul lui Trump a fost în totală opoziție cu ceea ce a făcut Obama. Dacă Obama a desconsiderat Israelul și a supra-considerat Palestina, Trump a făcut invers, înțelegeți, apropo de continuitate și smucituri în politica americană, a supraevaluat importanța Israelului și a desconsiderat Palestina. Zilele trecute, tot așa, l-ați putut auzi pe Trump, care, nici mai mult, nici mai puțin, a declarat că va reintroduce celebrul decret de blocare a migrației din țările arabe către Statele Unite ale Americii dacă va ajunge la putere, spunând, la pachet, că cine nu iubește Israelul nu are ce căuta în Statele Unite ale Americii, adică exact o impunere de tip dictatorial. A degenerat discursul lui Donald Trump, care ieri a venit să ne explice că nici europenii nu vor mai avea ce căuta în Statele Unite, tocmai pentru că nu sprijină Israelul sau se opun politicii Israelului din Gaza.

V-am spus eu că treaba asta cu vârsta joacă feste. De la o zi la alta, anumiți oameni pot să decadă pe măsură ce înaintează în vârstă. Cred că este și cazul lui Donald Trump, care și-a adus aminte că în îndelungata sa viață a mai fost etichetat și ca fiind escroc. Discursul lui este și un discurs de escrocare, pentru că, nu ezit să vă spun, acest discurs a avut loc în fața evreilor americani de la care cerșea bani pentru campanie.

Spun că America este principalul responsabil pentru noul război rece instalat în Orientul Mijlociu, iar imaginea politică pe care v-o ofer este următoarea: astăzi îi avem pe Trump și pe republicani, dar chiar și pe Biden și Casa Albă pro-Israel, dar pe Obama, conducătorul de facto al partidului democrat care se află la putere, în poziția pro-Palestina, de aici inspirând și poziționarea secretarului general al ONU, respectiv votul de la Organizația Națiunilor Unite. Cauzele acestor tabere, simbolizate astăzi de către Trump, respectiv Barack Obama, sunt cinice, interesate, așa au fost mereu, și nu au legătură cu soarta oamenilor care suferă, fie că sunt palestinieni, fie că sunt israelieni. Trump își vede de interesele sale de afaceri și de dorința lui de a cuceri, de a seduce lobby-ul evreiesc și de a-l buzunări bine înaintea campaniei, iar Barack Obama vine cu atitudine anti-Israel, originată în educația sa musulmană și, bineînțeles, în originea sa musulmană - tatăl său a fost un kenyan musulman, iar, după moartea sa, tatăl adoptiv a fost, de asemenea, un musulman dar indonezian. Unde au fost, deci, interesele umanitare din partea Statelor Unite în ultimele decenii? Niciunde. Și asta se vede astăzi în cinismul cu care este tratată viața multor zeci de milioane de oameni vizați de atacurile din Orientul Mijlociu, unele aflate în desfășurare în Fâșia Gaza sau în Israel, altele ce urmează să fie iscate, mai ales asupra Israelului, dar și asupra unor state din vecinătate. Concluzia: Statele Unite sunt evident responsabile de marasmul actual din Orientul Mijlociu, în același timp fiind nepotrivite în rolul lor de actor în stare să rezolve acest conflict.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu