Tânără din Bihor, bătută, violată şi obligată de agresori să spele vase

Postat la: 05.01.2021 - 11:10

Autorii sunt doi bărbaţi din oraşul bihorean Ştei, Răzvan Gheorghe Pop (38 ani), respectiv Jean Sebastian Paul (39 ani), iar victima, o tânără în vârstă de 31 ani cu handicap psihic uşor.

Femeia s-a întâlnit cu Pop ei pe 23 noiembrie, la prânz după ce, în prealabil, s-a înţeles cu el că va cumpăra de la el un telefon mobil. Bărbatul i-a cerut, însă, să-l însoţească până acasă, într-un apartament situat la etajul lV al unui bloc din oraş, iar ea a acceptat. Odată ajunşi, însă, bărbatul i-a luat portofelul şi, apoi, a luat-o la bătaie, ameninţând că o va arunca de la etaj dacă nu va accepta să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu prietenul lui.

Îngrozită, victima nu s-a opus, însă calvarul ei a continuat şi după cele două acte sexuale, fiind obligată de Pop să-i facă curăţenie în casă şi, apoi, să-i spele vasele murdare din bucătărie. Tânăra a reuşit să fugă câteva ore mai târziu, desculţă, fără geacă şi portofel, în momentul în care Pop a deschis uşa de la intrare pentru ca prietenul său să îi aducă o bere.

Povestea a ajuns în ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş abia pe 11 decembrie, când tânăra s-a destăinuit familiei şi a fost dusă la Poliţie ca să-i denunţe pe agresori.

Pe 30 decembrie, cei doi - Răzvan Gheorghe Pop şi Jean Sebastian Paul - au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beiuş care a dispus arestarea lor. În cazul lui Pop s-a reţinut viol, lipsire de libertate şi furt, iar în cazul lui Paul, viol. Decizia a fost menţinută, luni, 4 ianuarie, şi la Tribunalul Bihor. Ancheta în caz continuă, iar dacă vor ajunge în faţa instanţei, cei doi riscă închisoare de până la 12 ani pentru faptele lor.

Mama lui Jean Sebastian Paul a contactat Adevarul.ro, solicitând să i se publice un punct de vedere în care respinge acuzaţiile aduse fiului ei de către procurori. Jean, spune ea, se întorsese în România şi a făcut o vizită la Ştei. "Noi stăm la Ştei, el stă la Oradea. Locuim într-un bloc cu Pop, noi, la etajul l, el la etajul lV. Băieţii au copilărit împreună", explică Mărioara Pop. Răzvan Pop aflase că Jean era acasă şi l-a sunat să-i ducă întâi două beri.

"Aveam acasă şi i-a dus. Nu ştiu cât a stat, dar nu mult, câteva minute, apoi a coborât. După aceea, Răzvan a mai sunat de 3 ori, i-a cerut încă o bere. În final, Jean s-a dus şi a luat de la magazin şi a urcat la el. Deci fiul meu a intrat de două ori în apartamentul acela, de fiecare dată pentru câteva minute. Ce a fost acolo, el nu ştie şi nu ştim nici noi", mai spune femeia explicând că Pop ar fi cerut eliberarea lui Jean Sebastian Paul, „pentru că n-are nicio vină". "Eu nu ştiu ce e în acel dosar, însă fiul meu este un om integru, proaspăt căsătorit, realizat. El nu a violat pe nimeni."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu