Timbrul, adevărat Ambasador, care leagă prietenii și dăinuie în timp

Postat la: 21.05.2024 - 21:21

In spatiul generos din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Casa Francofoniei a avut loc evenimentul de lansare a emisiunii de marci postale Romania - Maroc, Arta Populara, in colaborare cu departamentul Filatelic al Postei Maroc, Ambasada Maroc la Bucuresti si Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.
Subiectele comune, alese de cele două țări, au avut în vedere prezențe ale unor vechi tradiții, păstrate și promovate în concepția costumelor populare și a obiectelor din ceramică și porțelan. Au fost alese pentru imaginile mărcilor poștale o ie din Vâlcea și un obiect al ceramicii de Horezu respectiv un obiect vestimentar marocan, caftanul și un obiect de ceramică decorativă.

Ne-am bucurat de prezenta distinsilor invitati Sergiu Nistor, consilier prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, membru în Comisia Filatelică Națională, Mihai Mocanu, Consilier al ministrului cercetării, inovării și digitalizării, Paula Popoiu, manager al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti, cu mulțumiri pentru sprijin documentare si organizarea expoziției de costume populare romanesti. Un muzeu viu, gazdă a unor evenimente de neuitat - care anul acesta a împlinit 88 ani.
Multumirile nostre se indreapta catre E.S. Ambasador Hassan Abouyoub, pentru prezentarea traditiilor marocane si a expozitiei de costume, un adevarat sustinator al proiectului comun de marci postale.
Multumiri si felicitari conducerii Poștei Maroc, colegei noastre, Bahya Eddine, șef al departamentului filatelic si machetatorului Faissal Ben Kiran.
Multumiri domnului Mihnea Costoiu, gazda manifestarii culturale.
Emisiunea comuna se inscrie in randul manifestarilor culturale bilaterale care evidentiaza rolul deosebit al marcii postale in promovarea traditiilor a doua popoare care au pastrat neintrerupt relatii diplomatice de mai bine de 60 ani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu