Timbrul românesc, ambasador al orașului Giurgiu

Postat la: 16.02.2024 - 14:04

Joi, 15 februarie a.c., în spațiul primitor și plin de simboluri ale spiritualității din cadrul Episcopiei Giurgiului, gazda evenimentului, Romfilatelia, unica societate desemnată de Guvernul României, a introdus în circulație o emisiune de mărci poștale, din ciclul „Orașele României", reprezentând emblemele culturale și istorice ale unuia dintre cele mai importante orașe de la hotarele României - Giurgiu.

Moderatorul și organizatorul evenimentului a fost domnul Robert-Marius Cazanciuc, vicepreședintele Senatului României, iar dintre distinsii oaspeți care au susținut alocuțiuni, menționăm pe Preacuviosul Părinte Arhim. Teodor Șerban, Vicar Administrativ al Episcopiei Giurgiului, pe doamna deputat Elena Dinu, doamna prefect Florentina Stănculescu, doamna profesor Mădălina Lazăr, din partea Colegiului Național „Ion Maiorescu", Andra Sorică, studentă a Facultății de Arhitecură, care a prezentat succint lucrarea sa despre Gara fluvială din Giurgiu. Au participat preacucernici părinți, reprezentanți ai Episcopiei Giurgiului, ai Administrației Porturilor Dunării Fluviale, ai Muzeului de Istorie „Teohari Antonescu", ai administrației locale, mass media.

Ateneul „Nicolae Bălănescu", Gara fluvială, Colegiul Național „Ion Maiorescu", Gara Giurgiu și Turnul cu ceas sunt printre cele mai emblematice elemente identitare ale orașului, cu o bogată istorie, prezente pe mărcile poștale, adevărați mesageri culturali. Prin puterea de comunicare a acestor produse filatelice, Giurgiu se arată românilor așa cum puțini îl cunosc și îi invită să îl descopere la el acasă, dar, în același timp, oferă tinerilor posibilitatea de a înțelege mai bine că aparţin unui loc cu o istorie de sute de ani a cărui însemnătate a fost consemnată în cele mai variate forme de exprimare ale omului, de la izvoare istorice clasice, la realizări militare şi inginereşti până la exprimări artistice.

Romfilatelia mulțumește domnului Robert-Marius Cazanciuc pentru invitația la acest eveniment, Episcopiei Giurgiu, pentru găzduire și tuturor colaboratorllor pentru sprijinul documentar acordat la realizarea emisiunii filatelice. Romfilatelia, în misiunea sa de promotor al valorilor naționale, va continua călătoria și în alte orașe ale României, descoperindu-le istoria și cultura, spunându-le povestea prin marca poștală.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu