Timbrul românesc l-a omagiat pe scriitorul Nicolae Breban

Postat la: 01.02.2024 - 18:34

Romfilatelia s-a afirmat încă de la înființarea sa, în urmă cu două decenii, ca prezență activă în calendarul evenimentelor culturale și al celor legate de istoria și valorile de tezaur uman sau material, ale României. Academia Română a organizat astăzi, Sesiunea aniversară „Nicolae Breban - 90".

Romfilatelia, invitată la evenimentul găzduit de Aula Academiei Române, i-a oferit domnului Breban, renumit și distins om de cultură și membru al Academiei Române, un produs filatelic special, având ca piesă centrală întregul poștal aniversar.
Întregul poștal realizat de Romfilatelia, alătură graficii sugestive portret-opere literare selective, textul unei cugetări a renumitului romancier; „După o vreme,
m-am așezat pe marginea unui drum, care a fost viața mea. Împlinirea unui destin în istoria romanului românesc".
Au fost prezenți membri ai conducerii Academiei Române și ai Republicii Moldova, ai instituțiilor de cultură din România, reprezentanți mass media, prieteni și admiratori.
Ca semn de respect și aleasă prețuire, Romfilatelia adaugă mesajului omagial al întregului poștal un sincer și călduros „La Mulți Ani!" cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viață.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu