Tinerii de peste 16 ani din Spania își vor putea schimba sexul fără acordul părinților!

Postat la: 12.08.2022 - 13:55

Guvernul spaniol vrea să adopte rapid o lege discriminatorie și de ucidere a libertății în favoarea afirmării identităților LGBTIQ, ignorând în mod flagrant criticile venite din partea organelor judiciare de vârf și chiar a asociațiilor feministe de stânga.

La un an după ce a fost prezentat Consiliului de Miniștri, proiectul „Legii trans", așa cum se numește, a fost adoptat de guvernul spaniol la sfârșitul lunii iunie. Deputații au ignorat în mare parte criticile și rezervele exprimate de Consiliul General al Justiției (CGPJ), care este organul de supraveghere al Justiției, și de Consiliul de Stat, principalul organ consultativ al puterii executive. Ca să nu mai vorbim de asociațiile feministe, de vocile dizidente din cadrul Partidului Socialist (PSOE) al lui Sánchez și chiar de vocile lucrătorilor din domeniul sănătății împotriva acestui proiect ideologic de lege, care este expresia voinței unui lobby LGBT din ce în ce mai radical în favoarea afirmării. „identități de gen".

„Legea pentru egalitatea reală și efectivă a persoanelor trans și pentru garantarea drepturilor LGBTI" scrisă de ministrul egalității Irene Montero din partidul de extremă stânga Podemos a fost criticată de fostul vicepreședinte al guvernului Sánchez. (din iunie 2018 până în iulie 2021), Carmen Calvo, deputată PSOE care acum prezidează Comisia de egalitate a Congresului Deputaților, camera inferioară a parlamentului Spaniei și care se declară feministă.

Tocmai pentru că nu a reușit să-și impună feminismul clasic împotriva „teoriei queer" preluate de extrema stângă în guvernul Sánchez, sub conducerea lui Irene Montero de la Unidas Podemos, Carmen Calvo a fost dată afară din Guvern. Astfel, în ciuda criticilor din partea consiliului judiciar al Spaniei CGPJ și a Consiliului de Stat, proiectul de lege care va fi acum examinat de parlamentul spaniol, unde coaliția socialist-comunistă de guvernământ mizează pe sprijinul partidelor regionale pro-independență.

Tinerii de peste 16 ani nici nu vor avea nevoie de acordul părinților. Acordul părinților va fi necesar doar între 14 și 16 ani, iar un judecător va trebui să se pronunțe asupra copiilor cu vârsta între 12 și 14 ani care dorește să fie identificat cu sexul opus sau cu un alt „gen". Copiii sub 12 ani nu își vor putea schimba sexul sau genul în registrul civil, dar își vor putea schimba numele și vor putea cere să fie tratați drept copii de sex opus, inclusiv în utilizarea toaletelor și a vestiarelor.

Cu toate acestea, o persoană care săvârșește o infracțiune va fi judecată în funcție de sexul său, așa cum este consemnat în registrul civil la momentul săvârșirii infracțiunii. Pentru a nega ideea că tulburările de identitate sexuală, denumite în prezent „disforie de gen", pot fi orice fel de patologie, legea trans propusă de guvernul spaniol include, de asemenea, interzicerea oricărei terapii menite să influențeze sau să schimbe orientarea sexuală a unei persoane sau "identitate sexuală".

În cadrul cuplurilor de lesbiene, partenerul unei femei care dă naștere unui copil va putea fi și el recunoscut oficial, în ciuda realității, ca mamă biologică a copilului și, prin urmare, nu va mai trebui să treacă printr-o procedură de adopție pentru a fi considerată a doua mamă a copilului. De asemenea, merită amintit că politica oficială a UE (împinsă de Curtea Europeană de Justiție, Comisie și Parlamentul European) este de a impune tuturor statelor membre UE recunoașterea documentelor care, în consecință, vor fi emise de autoritățile spaniole.

În timp ce ministrul egalității consideră acum că dreptul la autodeterminare a „genului" cuiva este un drept constituțional în Spania, CGPJ și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea drepturilor femeii pe care o presupune această lege și, de asemenea, cu privire la atacul asupra principiului de egalitate prin efectele de discriminare pe care le va avea în favoarea persoanelor LGBTIQ, conform Remix News.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu