Transformă-ți dormitorul într-o oază pentru a dormi mai bine

Postat la: 06.07.2021 - 06:41

Există momente în care nervii, stresul și grijile sunt frecvente și este logic ca dificultățile de a adormi să devină obișnuință. Deși cel mai important lucru este să abordăm problema care ne împiedică să închidem ochii, există mici gesturi, ritualuri și detalii care pot ajuta puțin la îmbunătățirea calității somnului.

Un somn prost este mai mult decât o simplă pacoste. Slăbește sistemul imunitar , reduce memoria și durata de atenție și crește probabilitatea apariției afecțiunilor cronice, cum ar fi depresia, diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Studiile sugerează că, cu cât dormi mai puțin, cu atât trăiești mai puțin. Iar pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, obținerea a mai puțin de șase ore pe noapte poate chiar crește riscul de demență.

Mobilă dormitor - oferte (eMAG)

Studiile arată că, în timpul pandemiei, oamenii au avut tendința de a menține programele de somn neregulate, de a merge la culcare mult mai târziu și de a dormi mai mult decât de obicei, ceea ce ne poate perturba ritmurile circadiene. Ne-am redus nivelul de activitate fizică și am petrecut mai mult timp acasă; ne-am ingrasat si am baut mai mult alcool; și ștergem liniile care separă munca și școala de casele și dormitoarele noastre, toate acestea fiind în detrimentul somnului.

Urmați aceste sfaturi pentru un dormitor sănătos pentru a vă ajuta să aveți un somn odihnitor.

1 - O necesitate evidentă: întunericul. Trebuie să aveți mare grijă de acest aspect. Fereastra bine închisă, draperiile trase, ușile închise... Pregătirea camerei noastre pentru somn este esențială pentru succes. Scoaterea modului de stand by a aparatelor electrice vă va împiedica să vedeți acel punct roșu toată noaptea și jaluzelele ajută foarte mult la reglarea luminii. Pe piață puteți găsi soluții pentru toate tipurile de ferestre, unele de ultimă generație chiar, care pot fi asociate cu o aplicație din telefonul mobil pentru a le putea controla de la distanță.

Mobilă dormitor - idei & oferte

2 - Nici un zgomot. Dacă lumina este importantă pentru dormit, liniștea este, de asemenea, esențială. Nu este nimic mai enervant decât să încerci să dormi și să nu poți, pentru că asculti zgomotul traficului sau conversațiile de pe terasa barului de la parter sau de la vecinii tăi. Pentru a absorbi sunetul și a avea condiții acustice mai bune, textilele sunt mari aliați. Covoarele pufoase vă vor împiedica să auziți ce se întâmplă jos, iar tăbliile de pat tapițate, draperiile la geamuri și pereții drapați vă vor izola dormitorul cu stil.

3 - Uitați de dispozitivele electronice. Oarecum dificil în aceste zile. Dar nu vă culcați cu telefonul mobil și nu porniți televizorul pentru o vreme înainte de a vă culca. Mesajul acela de noapte bună îl poți trimite puțin mai devreme și, serios, din nou te uiți la știri? Un alt episod (mereu vor fi mai multe) al serialului? Este mai mult decât dovedit că undele electromagnetice și lumina de pe ecrane modifică ritmurile circadiene și secreția de melatonină, hormonul care reglează ciclurile somn-veghe.

Mobilă dormitor? Descoperă ofertele

4 - Puțină aer proaspăt. Aerisiți-vă camera foarte bine în timpul zilei. Trebuie să lași aerul să inunde camera. De asemenea, îl puteți purifica punând unele plante în dormitor, contrar credinței populare, acestea vor ajuta la oxigenarea mediului. Sau poți folosi și un purificator, dacă trăiești într-un oraș poluat și cu o calitate a aerului scăzută.

5 - Temperatura potrivită. Aveți grijă la schimbările bruște de temperatură. Confortul termic afectează foarte mult somnul și calitatea acestuia. Experții spun că cea mai sănătoasă temperatură este cuprinsă între 17 și 22 de grade. Pe lângă faptul că îți izolezi bine dormitorul, poți instala un sistem de aer condiționat cu un termostat care menține o temperatură confortabilă care te ajută să dormi.

6 - Un decor care te invită la odihnă. Este esențial ca dormitorul să fie ordonat, haosul alterează spiritul. Un dormitor armonios vă invită să vă liniștiți și să vă relaxați. Căutați culori modeste pentru a vă decora camera, calme, sobre... Și evitați excesele decorative. Mai puțin este mai mult și te vei simți mai zen pentru a adormi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu