Tucker Carlson ar urma să îi ia un interviu lui Vladimir Putin daca va fi respectata o intelegere preliminara

Postat la: 05.02.2024 - 14:41

"Cu greu ni se poate cere să oferim informații despre mișcările unor jurnaliști străini", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, după ce reporterii acreditați pe lângă Kremlin l-au întrebat despre prezența în Rusia a lui Tucker Carlson și dacă acesta urmează să îi ia un interviu președintelui Vladimir Putin.

Mash, un cunoscut canal de Telegram rusesc, a publicat la începutul lui februarie fotografii cu Carlson sosind la Moscova, prezentatorul TV american fiind fotografiat ulterior la o piesă a Teatrului Bolșoi din capitala rusă. El a fost abordat de jurnaliști de la Izvestia, cel mai vechi ziar cotidian din Rusia, spunându-le acestora că a venit să vadă ce se mai întâmplă prin țară și că „rămâne de văzut" dacă îi va lua un interviu lui Vladimir Putin. Conform unor surse de presa de la Moscova, Carlson ar avea o intelegere preliminara cu Kremlinul pentru un interviu, dar ramane de vazut daca se va aproba lista de intrebari, intre care unele sunt destul de incomode.

Tucker Carlson a fost cel mai popular prezentator al Fox News până în aprilie anul trecut, când televiziunea conservatoare din Statele Unite a anunțat că se va despărți de el „pe cale amiabilă". Însă Carlson a acuzat într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare câteva zile mai târziu că a fost „redus la tăcere". „Brusc, SUA seamănă foarte mult cu un stat monopartit. Este o constatare deprimantă, dar nu e ceva permanent", a afirmat el, printre altele. Carlson a fost angajat de Fox News în 2009, având propria sa emisiune în prime time, „Tucker Carlson Tonight", începând cu 2016.

În luna mai el a anunțat că își va difuza emisiunea pe Twitter, platforma social media deținută de Elon Musk, care a redenumit-o între timp „X". După izbucnirea războiului din Ucraina prezentatorul TV a fost acuzat de răspândirea propagandei ruse, comentariile făcute de acesta în timpul emisiunii sale fiind pe larg preluate și traduse de presa de stat de la Moscova. Carlson a fost acuzat că a promovat multe dintre liniile de propagandă ale Kremlinului înainte ca președintele rus Vladimir Putin să declanșeze „operațiunea militară specială" pe 24 februarie, întrebându-se, printre altele, de ce Statele Unite ar trebui să țină Ucrainei în locul Rusiei, „care este o țară mult mai mare".

El a declarat chiar că „ține cu Rusia" în disputa cu Ucraina, difuzarea unor segmente din monologurile sale devenind ceva comun pentru televiziunile rusești încă din luna martie a anului trecut. Printre altele, el a pus ulterior sub semnul îndoielii ajutoarele militare acordate de guvernul american Ucrainei și a acuzat Kievul că persecută creștinii din țară. Comentând prima vizită efectuată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite, în decembrie 2022, Carlson l-a comparat pe acesta cu „managerul unui club de striptease" și cu escrocul crypto Sam Bankman-Fried, condamnat între timp pentru prăbușirea platformei de tranzacționare FTX.

„Țineți minte când Sam Bankman-Fried a apărut în Washington purtând un tricou și vorbind baliverne și toate geniile autodeclarate l-au declarat pe el un erou? Mass-media, Congresul, Casa Albă, toți l-au iubit pe acest tip micuț ciudat numit Sam Bankman-Fried. Vă mai amintiți de asta?", își întreabă retoric Carlson spectatorii. „Cumva ni s-a amintit de asta astăzi când președintele Ucrainei a sosit la Casa Albă îmbrăcat ca managerul unui club de striptease și a început să pretindă bani", a mai spus Carlson în deschiderea emisiunii sale de după primirea lui Zelenski de către președintele Joe Biden.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu