Un bărbat a murit după ce a fost pus la pământ de un polițist la Pitești iar alți doi agenți au sărit cu genunchii pe el. IPJ deschide dosar penal

Postat la: 16.04.2021 - 16:44

Un bărbat de 63 de ani a murit vineri în fața Autogării de Sud din Pitești, după ce a fost pus la pământ de trei polițiști.

Bărbatul refuzase inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia. Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el. La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit. În imagini se vede cum, după ce a fost scos de pe terasă, bărbatul se ceartă cu două polițiste.

La un moment dat, apar alți doi polițiști, iar unul dintre aceștia îi ia pe sus și dă cu el de pământ. În tot acest timp, celălat agent îl înjură. În momentul în care bărbatul este căzut, al doilea agent se urcă pe el. Mai apare un polițist chiar când bărbatul încearcă să se ridice. Toți cei trei îl imobilizează, doi dintre ei cu genunchiul pe corp. În imagini nu se vede clar dacă aceștia au picioarele pe capul victimei.

Ulterior, victima a intrat în stop-cardiorespirator, și intervin medicii. După zeci de minute în care salvatorii au încercat să-l resusciteze, medicul echipajului de ambulanţă a declarat decesul, relatează publicația locală. Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. IPJ Argeș a anunțat că a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, dosarul fiind preluat de Parchetul Pitești.

„Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator", a transmis Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu