Un bătrân pe moarte a dezvăluit că este unul din cei mai căutați criminali din Japonia. A reușit să se ascundă de poliție aproape 50 de ani

Postat la: 29.02.2024 - 10:57

Un test ADN a dezvăluit că un muribund care pretindea că este unul dintre cei mai căutați criminali din Japonia spunea adevărul. Satoshi Kirishima este autorul unor atentate comise în Japonia în ani '70 și a reușit să fugă de autorități timp de 49 de ani.

Pe patul de moarte a mărturisit că făcea parte dintr-un grup terorist și că este unul dintre cei mai căutați criminali din Japonia. Satoshi Kirishima și-a făcut mărturisirea în ianuarie, spunând poliției: „Vreau să-mi întâlnesc moartea cu numele meu adevărat".

Oficialii au confirmat acum că bărbatul de 70 de ani era într-adevăr Kirishima, un membru al unui grup militant din spatele mai multor atentate mortale din anii 1970.

Cum a rămas în libertate atât de mult timp - în ciuda faptului că fața lui împodobește postere în Japonia - nu este clar, scrie BBC.

Kirishima este suspectat că a ajutat la detonarea unei bombe care a distrus o parte a unei clădiri din cartierul Ginza din Tokyo la 18 aprilie 1975, potrivit presei locale. Nu au fost victime.

La acea vreme, el aparținea Frontului Armat Antijaponez din Asia de Est, o organizație radicală de stânga despre care se crede că se află în spatele mai multor bombardamente împotriva companiilor din capitala Japoniei, Tokyo, în anii '70 - inclusiv unul care vizează o clădire Mitsubishi Heavy Industries care a s-a soldat cu opt morți și peste 160 de răniți.

Se presupune că Kirishima a fost implicat în alte patru atacuri efectuate de grup. Alți doi membri au fost condamnați la moarte pentru implicarea lor în atacuri.

Se crede că Kirishima este singurul membru al grupului care nu a fost prins niciodată de poliție, deși: o fotografie a studentului universitar de 20 de ani, cu părul lung și ochelari, apare de zeci de ani pe afișe în afara secțiilor de poliție din întreaga țară.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că imaginea lui a fost mediatizată pe scară largă, vecinii au fost aparent luați prin surprindere când identitatea lui a fost dezvăluită luna trecută, unul descriindu-l drept un bărbat „calm și serios" - deși cu tendința de a cânta la chitară în camera lui după câteva pahare de alcool.

Kirishima, care se numea Hiroshi Uchida, locuia de aproape 40 de ani în orașul Fujisawa, la marginea de vest a orașului Tokyo.

El a spus poliției că a lucrat cu zilier înainte de a ajunge să lucreze la o companie de construcții, a relatat ziarul japonez Asahi. Acesta ar fi fost plătit în numerar și nu ar fi avut un telefon, fapt care l-a ajutat să nu fie găsit.


De asemenea, bărbatul nu avea permis de conducere și nici asigurare de sănătate când s-a prezentat la spital pentru a fi tratat pentru cancer în stadiu terminal.

Abia în acel moment și-a dezvăluit identitatea reală, iar personalul a alertat apoi poliția.

Poliția spune că a reușit să povestească detalii atât despre familia sa, cât și despre Frontul armat antijaponez din Asia de Est, în zilele dinainte de moartea sa, pe 29 ianuarie. El a negat, de asemenea, unele dintre acuzații, a declarat o sursă agenției Kyodo News.

Un purtător de cuvânt al poliției din Tokyo a confirmat agenției de presă AFP că testul ADN a susținut acum afirmațiile sale, dosarele care îl implică pe Kirishima fiind trimise la Procuratura Districtului din Tokyo.

Cu toate acestea, poliția va continua să investigheze dacă cineva l-a ajutat sau nu pe Kirishima să rămână nedetectată în tot acest timp, potrivit Kyodo News.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu