Un bebeluș de 11 luni a murit după ce a fost obligat să poarte mască în interiorul unei creșe

Postat la: 27.01.2024 - 11:14

Într-un incident tragic în New Taipei, Taiwan, un băiețel de 11 luni s-a sufocat în mod tragic după ce a fost obligat să poarte o mască la o unitate de îngrijire a copiilor, scrie Life Site News, citând presa locală.

Masca copilului s-a îmbibat cu lacrimi și mucus în timp ce plângea, inhibându-i capacitatea de a respira.

Incidentul a avut loc în ciuda eliminării obligativității purtării măștilor pentru școlari și în centrele de îngrijire post-COVID-19. Cu toate acestea, adoptarea culturală a purtării măștilor persistă, iar în acest caz, toți copiii din centrul de îngrijire erau obligați să poarte măști din cauza îngrijorărilor legate de răcelile și gripele copilăriei în regiune.

Părinții devastati, care încercaseră timp de nouă ani să conceapă și se pregăteau pentru primul an al singurului lor fiu, au depus o plângere împotriva managerului centrului de îngrijire și a trei membri ai personalului pentru omucidere din culpă. Părinții au descoperit din imagini de supraveghere că copilul își dăduse masca jos, iar educatoarea i-a pus-o înapoi. Lacrimile și mucusul ulterioare ale copilului au saturat posibil masca, ducând la sufocare.

Incidentul a ridicat întrebări cu privire la continuarea accentuării purtării măștilor, cu unii argumentând că autoritățile au eșuat în reevaluarea necesității unor astfel de măsuri.

Deși guvernul a declarat oficial acum un an că copiii din centrele de îngrijire nu sunt obligați să poarte măști, influența culturală a recomandărilor privind purtarea măștilor persistă în spațiile publice.

Un rezident îngrijorat a remarcat că amintirile de a purta măști sunt prevalente în Taipei, iar oamenii tind să devină paranoici în timpul sezoanelor de gripă. Cu toate acestea, o revizuire sistematică publicată în BMJ's Archives of Diseases in Childhood contestă eficacitatea unor astfel de mandate. Revizuirea evidențiază lipsa unor dovezi de înaltă calitate care să susțină beneficiile purtării măștilor de către copii și sugerează posibilele daune asociate acestei practici.

Studiul concluzionează că recomandarea purtării măștilor pentru copii ar trebui făcută doar atunci când beneficiile depășesc clar daunele, subliniind că actuala evidență nu susține astfel de intervenții. Experții susțin că dezbaterea continuă asupra măștilor se datorează unei încrederi în studii discutabile și dorinței de a părea proactive în timpul unei crize.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu