Un copac pietrificat de 20 de milioane de ani a fost găsit cu ramurile și rădăcinile intacte

Postat la: 27.01.2021 - 20:14

Cercetătorii greci au făcut o descoperire uimitoare pe insula Lesbos. Ei au găsit un copac fosilizat care are atât ramurile, cât și rădăcinile intacte după 20 de milioane de ani.

Copacul a fost descoperit din întâmplare, în timpul unor săpături pentru un drum care trece pe lângă vestita pădure pietrificată de pe insula vulcanică. Este pentru prima oară când un copac a fost găsit într-o stare atât de bună, de când au început excavările în zonă, în 1995. "Este o descoperire unică. Este conservat atât de bine că vom putea identifica ce fel de copac era", a declarat profesorul Nikos Zouros, de la Muzeul Natural Pădurea Pietrificată din Lesbos, potrivit Reuters.

Copacul are 19 metri lungime și s-a păstrat atât de bine, pentru că era acoperit de un strat gros de cenușă vulcanică. Lesbos e a treia insulă ca suprafață din Grecia. Situl inclus în Patrimoniul UNESCO e format din rămășițele unor arbori, în mare parte sequoia, pietrificați în urma erupțiilor vulcanice de acum 15-20 de milioane de ani. Pădurea coboară în mare până la 30 de metri.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu