Un copil a fost atacat de altul cu un briceag, în București. Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri

Postat la: 26.08.2021 - 16:31

Un copil a fost agresat cu un briceag de un alt minor, în Sectorul 4 al Capitalei, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri. Cei doi minori au vârsta sub 14 ani.

Poliţia Capitalei informează, într-un comunicat, că, în seara de 25 august, prin apel 112 a fost sesizat faptul că un minor a fost agresat, în urma unui conflict, după care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. "În urma cercetărilor efectuate au fost identificate toate persoanele participante. Audierile au fost efectuate în prezenţa reprezentanţilor DGASPC Sector 4", arată sursa citată. Băiatul de 13 ani a fost înjunghiat în burtă de mai multe ori. Agresorul a mai fost implicat în mai multe altercaţii la școala unde învăța, iar părinții copiilor făcuseră o reclamație către DGASPC Sector 4 în care informau autoritățile că băiatul își amenință colegii cu bătaia.

Potrivit răspunsului DGASPC, autoritățile au declarat că vor sprijini familia prin asigurarea unor servicii de consiliere. „În ceea ce privește suspiciunea de neglijare a copilului, evaluarea detaliată a evidențiat că familia necesită servicii de suport pentru reabilitare, servicii medicale/ psihologice de recuperare, precum și servicii pentru prevenirea abandonului școlar, separării copilului de familia sa și monitorizarea modului de asigurare a acestora. Menționăm că responsabilitatea accesării serviciilor recomandare în vederea reabilitării copiilor, revine reprezentatului lehal al acestuia, DGASPC realizând activități complementare eforturilor realizate de părinți. Rezultatele evaluării detaliate au fost transmise Secției 15 Poliție", se arată în răspunsul DGASPC.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu