Un student a murit după ce s-a aruncat de pe acoperișul unui cămin din București. ISU: Nu puteau fi instalate perne pneumatice!

Postat la: 05.03.2021 - 15:33

Un tânăr, student, a murit după ce s-a aruncat în gol, de pe acoperişul unui cămin din sectorul 3 al Capitalei, după 3 ore de discuţii cu negociatorii. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar medicii i-au declarat decesul.

La tragedie a asistat și fosta iubită a tânărului de 26 de ani, de care acesta se despărțise recent deoarece credea că ea face experimente pe creierul lui. Fata spune și că fostul ei iubit se mai lasase de droguri cât de cât în ultima perioadă. Negociatorii au urcat pe un geam din acoperiș și au vorbit de acolo cu el, iar tânăra a iesit și ea pe un geam de la un etaj inferior tot ca să vorbească cu el, în speranța că îl va face să se răzgândească. Colegul său de cameră din cămin a spus că nu știe că tânărul să fi avut probleme psihice.

Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată acționam, a declarat maiorul ISU Adrian Dinu despre tânărul care s-a aruncat de pe un bloc din Capitală. „A repetat că se aruncă dacă noi calăm scara și dacă noi încercăm vreo procedură de forță. Nu putem vorbi de un eșec. Suntem profesioniști. Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată ca noi să simțim că puteam să acționăm, acționam", spune maiorul Adrian Dinu din cadrul ISU București. Conform acestuia, nu au putut fi amplasate pernele pneumatice din cauza gardurilor și copacilor din jurul blocului. Doar patru perne pneumatice sunt în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență la nivel național, ceea ce "este inadmisibil", a declarat, în urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a făcut aceste declarații în contextul tragediei de la Constanța, unde o femeie a murit după ce a căzut de la etajul 6, din locuința cuprinsă de flăcări, sub privirile pompierilor. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată. Pompierii veniți la fața locului nu aveau însă nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări, așa că au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon. Explicațiile ISU Constanța: autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță și a ajuns la două minute după ce femeia a căzut în gol, iar saltea nu există în dotarea pompierilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu