Verdict în cazul românului care a ucis cu cruzime doi copii în Ecuador. Cum a contribuit ambasadorul României în Peru la soluţionarea cazului

Postat la: 05.07.2021 - 13:07

Un român de 33 de ani care lucra ca zidar în Ecuador a fost judecat şi condamnat la ani grei de închisoare după ce a ucis doi copii, pentru a se răzbuna pe părinţii lor.

Cazul lui Adrian, românul care a ucis doi copii de 14, respectiv 10 ani, în decembrie 2019, în oraşul ecuadorian Ambato, a provocat multă emoţia în această ţară. Românul tocmai fusese angajat ca zidar de părinţii celor doi copii, dar a intrat în conflict cu angajatorii săi. Fire răzbunătoare, el a decis să le dea o lecţie patronilor săi, iar într-o seară de decembrie, în urmă cu un an şi jumătate a trecut la acţiune. Profitând de faptul că părinţii copiilor plecaseră într-o altă localitate, la Ibbara, românul şi-a pus în aplicare planul, notează El Telegrafo.

La adăpostul întunericului, el a intrat pe domeniul familiei. Înarmat cu un obiect ascuţit, i-a ucis pe doi dintre cei trei copii ai cuplului, unul de 14 ani, iar celălalt de 10 ani. Şi a făcut-o de faţă cu mezinul familiei, un băieţel de cinci ani, care a asistat la întreaga scenă. Apoi, românul a dispărut şi a încercat să fugă din Ecuador. Iar planul lui Adrian a funcţionat şi continuare aproape fără cusur. A reuşit să treacă graniţa imediat şi a plecat în Peru. Autorităţile din Ecuador l-au dat însă în urmărire internaţională, iar după aproximativ un an a fost prins în timp ce se pregătea să lase în urmă America de Sud şi să se întoarcă definitiv în ţară.

La reuşita acţiunii Polţiei peruviene şi-a adus contribuţia şi Gabriel Gafita, ambasadorul României în această ţară, notează Ştiri Diaspora. Aşa s-a aflat că Adrian solicitase informaţii pentru obşinerea unui nou paşaport, în august 2020. Prins de poliţişti, a ucigaşul a fost extrădat în Ecuador, unde a fost judecat. Procesul a avut loc la Tungurahua, iar instanţa l-a condamnatla 34 de ani şi 8 luni de închisoare. În plus, criminalul va trebui să achite depăgubiri de 40.000 de dolari familiei celor doi copii pe care i-a ucis.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu