Vietnam Airlines va executa zboruri directe regulate către SUA - În 2019 Vietnamul a mizat pe România în spațiul european!

Postat la: 22.09.2021 - 09:56

Transportatorul aerian național al RS Vietnam, Vietnam Airlines urmează să primească în scrut timp, permisul de la autoritățile SUA pentru efectuarea de zboruri directe regulate către SUA. La Hanoi au fost completate oficial toate documentele necesare pentru a fi aprobate de Administrația SUA pentru Securitate în Transporturi (TSA), a precizat compania aeriană vietnameză, adăugând că este gata să primească permisul de la Administrația Federală a Aviației SUA (FAA).

Odată licențiat, Vietnam Airlines va deveni prima companie aeriană vietnameză și una dintre puținele din Asia de sud-est, care va avea voie să opereze zboruri directe regulate către SUA - țara cu cele mai stricte bariere, proceduri legale și reglementări de securitate a aviației din lume.

Primele zboruri către SUA vor fi operate la sfârșitul lunii octombrie. "Transportatorul va folosi avioanele Boeing 787, și Airbus SE A350 pentru ruta sa inaugurală din SUA - Ho Chi Minh City către San Francisco - care se va baza și pe transportul de marfă pentru a compensa cererea inițială scăzută de pasageri", spune directorul executiv Le Hong Ha într-un interviu. Traseul va include o oprire de realimentare, a adăugat el. În timpul pandemiei, compania aeriană a operat zboruri charter pentru a transporta vietnamezii acasă din SUA. Autorizația survine în urma vizitei președintelui vietnamez Nguyễn Xuân Phúc la adunarea generală a ONU de la New York și a întâlnirilor pe care le-a avut acesta cu autoritățile guvernamentale americane.

Vietnamul mizează pe România în spațiul european

De remarcat că în aprilie 2019 actualul președinte Nguyễn Xuân Phúc, pe atunci Prim- ministru al Vietnamului împreună cu soția sa și o delegație de rang înalt, au vizitat România la invitația fostului premier român Viorica Dăncilă.

În timpul vizitei, premierul Phúc a purtat discuții cu omologul său român Viorica Dăncilă și s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea.

Liderul guvernului vietnamez, de asemenea, a participat și a ținut un discurs la Forumul de afaceri Vietnam-România și a avut discuții cu reprezentanții localităților românești care au legături de cooperare cu Vietnamul. Atunci la sediul guvernului României, cei doi prim-miniștri au semnat un memorandum pentru înființarea unei linii aeriene cu zvoruri directe regulate între Hanoi și București operat de aceeași companie Vietnam Airlines.

Vietnamul și România au stabilit oficial relații diplomatice în februarie 1950. Cele două țări s-au bucurat de o prietenie și o cooperare din ce în ce mai mari. Ambele părți au lucrat împreună în direcția realizării unui obiectiv de venituri comerciale de 500 milioane USD în viitorul apropiat.

Presa vietnameză a adus la acea vreme, un întreg elogiu relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări. "Vizita oficială a primului-ministru în România a reafirmat politica externă consistentă a Vietnamului de prețuire, aprofundând prietenia tradițională și cooperarea cu țara europeană într-un mod mai practic și mai eficient.

Această vizită, făcută prima dată de un prim-ministru vietnamez în România după 1977, urmărește să deschidă oportunități pentru Việt Nam de a obține sprijinul României în legăturile cu Uniunea Europeană (UE), în special în ceea ce privesc demersurile pentru semnarea Acord comercial de liber schimb (EVFTA) în cursul președinției rotative a țării în prima jumătate a anului 2019." Lucru care s-a petrecut chiar în ultma zi a președinției UE deținută de România, 30 iunie 2019.

Marian Gârleanu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu