Virgil Musta s-a blocat de la vaccinurile transportate în cutii de pizza: "La minus 80 de grade, e imposibil!”

Postat la: 06.01.2021 - 16:26

Imaginea în care vaccinurile erau transportate în cutii de pizza au devenit virală pe rețelele de socializare. Medicul Virgil Musta a comentat pe baza acestei imagini, și s-a arătat mirat de întâmplarea demnă de țara tuturor posibilităților.

Teoretic, dozele de vaccin ar trebui transportate în condiții de maximă siguranță și igienă. Practic, la Slobozia, aceste doze ale vaccinului împotriva Covid-19 au fost transporate în cutii de pizza. Medicul Virgil Musta a comentat pe baza acestui fapt, găsit uimitoare și imposibilă această metodă de transport al vaccinului.

"Este ceva ciudat. Cine știe de unde s-au transportat?! Ele vin din niște containere la locurile de unde se fac vaccinarări, unde sunt puse în frigider și probabil de acolo până la cabinet au fost puse în cutii ca sa fie mai simplu de transportat. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil", a comentat medicul Virgil Musta.

Deși medicul Musta este convins de faptul că nu aveau cum să vină așa, de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului "Cantacuzino", dozele cu vaccin anti-Covid destinate județului Ialomița, au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei în cutii de pizza.

Marți a început campania de vaccinare în spitalele din județul Ialomița. Campania trebuia să înceapă la orele 10:00 ale dimineții însă și acest proces a fost întârziat cu aproximativ 2 ore. Distribuția serului a fost una greoaie de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului "Cantacuzino". Managerul spitalului din Slobozia spune că dozele așa au venit ambalate de la DSP.

"Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Ele așa sunt livrate. Un pachet conține cinci cutii. Ele nu sunt transportate direct în cutii de carton, ci în cutii frigorifice (...) iar acest lucru se poate verifica oricând, pentru că este de datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig. E mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Este nerelevant din punctul meu de vedere.", a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu