Zeci de milioane de euro pierdute de România prin "tranzacțiile intracomunitare” pe piața Pharma

Postat la: 13.05.2021 - 06:37

Grupul nemțesc Wörwag este unul dintre coloșii Big Pharma prezenți și pe piața din România. O investigație cetateanul.net scoate la iveală care este rețeta succesului financiar - impozite driblate, dividente neachitate și profit de milioane de euro.

Chiar dacă sediul fiscal, resursele și activitatea principală se derulează în spațiul carpato-danubiano-pontic, iar firma dispune de o adevărată „armată" logistică, de marketing și promovare a produselor, Wörwag nu achită niciun fel de taxe și impozite la București. În tot acest timp, ANAF-ul ridică din umerii neputinței, iar cetățenii de rând se întreabă de ce ei nu beneficiază de același tratament când vine vorba să-și achite obligațiile față de stat, scriu si ziaristii de la "Saptamana financiara".

Compania Wörwag GmbH & Co. KG Germania, este producător și „exportator" în România al medicamentelor Magnerot, Zinkit și Lagosa, ca să enumerăm doar câteva dintre produsele de top ale firmei. Precizarea „exportator" este foarte importantă. Prezența pe piața din România de mai bine de 20 de ani i-a asigurat Wörwag Pharma un succes financiar pe care puțini îl anticipau. Profitul este de ordinul zecilor de milioane de euro, în timp ce la bugetul de stat nu a ajuns niciun ban din impozitul aferent, mai remarcă jurnaliștii cetateanul.net.

Ancheta integral AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu