Zelenski acuză Israelul: Sunt șocat să văd că ei nu ne-au dat nimic! Zero! Dar am informații că ei exportă armament în alte țări

Postat la: 24.09.2022 - 12:30

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de lipsa ajutorului din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă.

"Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero... Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări" - a subliniat șeful statului, într-un interviu pentru cotidianul "Ouest-France", relatează Rador.

Zelenski a adăugat că au existat discuții cu conducerea Israelului, însă acest lucru nu a ajutat Ucraina. "De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?" - a remarcat preşedintele Ucrainei. Zelenski a subliniat că nu dă vina pe liderii țării, ci pur și simplu face o constatare.

În interviul pentru "Ouest-France", președintele Zelenski a vorbit și despre influența Rusiei asupra Israelului. "Se poate observa influența Rusiei asupra Israelului. Eu văd Israelul ca un stat independent" - a adăugat liderul ucrainean. Totodată, Zelenski şi-a exprimat convingerea că societatea civilă din Israel susține Ucraina.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu