Securitarea îşi măreşte solda. Plus 25% pentru angajații cu acces la informații clasificate

Postat la: 30.06.2020 - 14:11

După ce serviciile de informaţii din România au unele dintre cele mai mari bugete din Europa, iată că azi, Plenul Camerei Deputaților i-a recompensat pe cei care lucrează cu informaţii clasificate cu o primă salarială tip soldă de 25% din venituri. Marți, Camera Deputaţilor în calitate de for decizional a adoptat cu 184 de voturi pentru, 93 contra și 14 abțineri, un proiect de lege care introduce în legea salarizării unitare noi sporuri:

"Art.15 1. - (1) Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut la alin.(1) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces.

(3) Sporul prevăzut la alin.(1) şi indemnizaţia prevăzută la art.18 nu se pot acorda cumulat aceleiaşi persoane."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu