De la 1 iulie, în Grecia se intră doar cu un „cod unic de bare" - Gândul

Postat la: 29.06.2020 - 13:17

Turiștii din România care vor pleca în Grecia de la 1 iulie vor fi obligați să completeze un formular online, cu 48 ore înainte de a trece graniţa.

Grecia se teme de creşterea numărului de persoane infectate, însă nu renunţă la noua etapă de relaxare. Dacă pleci în Grecia, din 1 iulie vei fi monitorizat printr-un formular online. Eşti obligat să completezi acest formular, înainte să ajungi la graniţă. În formular vei da date personale, ce ţări ai vizitat în ultimele zile dar şi unde şi cum vei fi cazat în Grecia.

„Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declaraţie care va fi completată online, cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul lor. Această declaraţie se găseşte pe site-ul travel.gov.gr. Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autorităţile din Grecia iar în urma completării acestui formular, practic, se va emite un cod de bare care va reprezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar.

În funcţie de numărul de turişti care vor trece pe la graniţă, grecii vor şti şi care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră", a declarat Mădălin Măncilă, director Agenție de turism.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat recent că românii vor putea pleca în vacanță peste hotare, dacă în acele țări numărul de infectați este mai mic, fără ca la întoarcere să fie obligați să stea în izolare. Pe de altă parte, Rafila spune că trebuie să fim în continuare prudenți și responsabili, pentru că există posibilitatea ca oamenii să ducă virusul Covid-19 dintr-o țară în alta!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu