Dumitru Țîra: „Fără vot de compromis între socialistul Ceban și veșnicul ex în toate funcțiile – Năstase”

Postat la: 16.10.2019 - 16:45

„Țările Baltice s-au trezit primele. Georgia s-a trezit, Balcanii se trezesc deja, Ucraina s-a trezit, așa că a pornit o mișcare în toată Europa de Est. Să-l întrebăm pe domnul Zelenski și el o să ne spună, pentru că el nu este politician. E un om ca noi, care a vrut schimbare spre bine pentru țara lui”, a spus Dumitru Țîra.

„Schimbarea spre bine în Moldova este inevitabilă. Întrebarea rămâne când – fiecare dintre noi este gata să facă parte din această schimbare”.

„Vă îndemn să nu ne mai temem să votăm împotriva tuturor celor care nu ne reprezintă. Pe 20 octombrie, în buletinul de vot va fi această opțiune - VOT ÎMPOTRIVA TUTUROR", a declarat astăzi, Dumitru Țîra.

În cadrul conferinței de presă a avut loc lansarea Imnului campaniei electorale 2019, care descrie situația din capitală în perioada electorală și îndeamnă cetățenii să iasă la vot și să nu mai facă compromisuri între două rele.

Imnul campaniei

Oricine locuiește în Chișinău poate fi un primar mai bun decât cei pe care i-am ales până acum

votimpotriva

„Chișinău este orașul oamenilor harnici, care au un mare nenoroc – conducători leneși și mincinoși. Un oraș bogat, cu buget anual de peste patru miliarde, care a fost administrat prost și furat de verișori, cumetri și partidele primarilor”, a declarat Dumitru Țîra.

„Primarul trebuie să fie un om care să iubească oamenii: ruși, români și moldoveni, săraci și necăjiți, artiști și vânzători, diferiți, dar toți frumoși, toți harnici, toți care fac acest oraș să fie bogat. Primarul trebuie să-i iubească pe toți și să lupte, să se bată pentru ei.”

Dumitru Țîra a mai menționat că oricine care locuiește în municipiul Chișinău poate fi un primar mai bun decât cei pe care cetățenii i-au ales până acum.

„Chișinău trebuie să devină orașul pentru viață de om, nu pentru mandat de politician”, a mai declarat Dumitru Țîra.

Fără vot de compromis între socialistul Ceban și veșnicul ex în toate funcțiile – Năstase

„De data aceasta, ca și anul trecut, ne este servit votul de compromis între socialistul Ceban și deja veșnicul ex în toate funcțiile – Năstase, ambii niște delicvenți politici care încalcă legea electorală în fiecare zi. Și Ceban și Năstase, speră că noi nu vom avea alternative și ambii se comportă așa de parcă deja au câștigat alegerile: nu vin la dezbateri, stau pe bannere și așteaptă votul nostru de compromis, din 20 octombrie”, a menționat Dumitru Țîra.

„Dar în viață vine un moment în care nu mai putem face compromisuri cu noi înșine. Pentru că am plătit destul. Am plătit prea mult pentru a muta orașul din buzunarul unui partid în altul”.

Pelerinajul unui vot sănătos

După conferința de presă, Dumitru Țîra împreună cu voluntarii Acțiunii pentru inițiativă civică „Zâmbește, e gratis. Votează, e important” au mers într-un pelerinaj până la Primăria municipiului Chișinău, unde imnul a fost ascultat în liniște, iar cei prezenți au ridicat în sus mâna dreaptă pe care era desenat cercul simbol al campaniei, simbolul votului împotriva tuturor, în semn de protest față de încălcările de lege care au loc în campania electorală și în cadrul Primăriei.

Cine este Dumitru ȚÎRA

votimpotriva2

Dumitru Țîra a studiat jurisprudența la USM și economia la ASEM, unde a făcut și masterat în administrarea afacerilor. A lucrat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde a reprezentat Republica Moldova în relațiile cu Consiliul Europei, cu Uniunea Europeană, iar în ultimii ani a fost director politic pentru colaborarea țării noastre în regiunea Europei Centrale, Europei de Sud-Est, bazinul Mării Negre și GUAM.

A creat și condus grupul de presă Publika până în 2013, iar în 2014 a construit grupul Realitatea. În total a construit două televiziuni, două radiouri și 14 portaluri de știri, prin asta oferind mai mult de 600 de locuri de muncă. A reușit să creeze un parteneriat între CNN și prima televiziune de știri din Moldova, iar în 2018 a scris Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale. Din 2017 este membru din partea societății civile al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

A refuzat de două ori funcția de ambasador, inclusiv la ONU, fiind prea ocupat la Ministerul de Externe și a fost director politic în cinci președinții ale Republicii Moldova la organizații regionale.

Pentru sârguința și efortul de aderare ale Republicii Moldova la sistemul preferențial de comerț cu UE-GSP Plus, a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar pentru coordonarea reformei organizației Inițiativa Central Europeană, a fost decorat la nivel internațional cu medalia de onoare a ICE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu