Fostul rege Juan Carlos al Spaniei părăseşte definitiv ţara, în urma acuzațiilor de corupție

Postat la: 03.08.2020 - 23:10

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupţie, a decis să părăsească ţara, a anunţat luni Casa Regală de la Madrid.

Fostul rege al Spaniei, în vârstă de 82 de ani, i-a comunicat fiului său, regele Felipe al VI-lea, că a luat „decizia chibzuită" de a pleca să trăiască în afara Spaniei ca urmare a repercusiunilor publice ale „unor evenimente trecute" din viaţa sa privată, se menţionează într-un comunicat al Casei Regale spaniole. Acesta se referă la ancheta desfășurată atât de justiția spaniolă, cât și de cea elvețiană privind o tranzacție de aproximativ o sută de milioane de dolari, care ar fi fost vărsată de Arabia Saudită într-un cont al fostului suveran din Elveția.

Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă nemţoaică, Corinna Larsen, afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina în anul 2011. Curtea Supremă spaniolă a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete cu privire la o eventuală responsabilitate a fostului monarh, dar numai pentru fapte comise după abdicarea sa. El este bănuit, de asemenea, că a transferat fonduri oculte într-un cont al Corinnei Larsen în Bahamas. La rândul ei, Corinna Larsen a spus anchetatorilor din Geneva că fostul suveran i-a transferat aproape 65 de milioane de euro „nu pentru a se debarasa de bani", ci „din gratitudine şi dragoste".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu