Semințe misterioase, trimise ilegal din China în mii de cutii poștale

Postat la: 03.08.2020 - 23:24

Departamentul de Agricultură din SUA a identificat unele specii de plante aflate în pungi cu semințe nesolicitate care sosesc în căsuțele poștale din Statele Unite. Oficialii au avertizat că expedierile de semințe misterioase, par să aibă originea în China, ar putea fi specii de plante invazive.

Până acum, însă, speciile par a fi inofensive. Cel puțin 14 dintre speciile de semințe au fost identificate începând cu 29 iulie, potrivit administratorului adjunct Osama El-Lissy, al Serviciului de inspecție pentru sănătatea animalelor și a plantelor USDA. Acestea includ muștar, varză și glorie dimineață, precum și ierburi precum menta, salvie, rozmarin și lavandă. El a spus că s-au găsit hibiscus și trandafiri.

CBS News a confirmat că rezidenții din toate cele 50 de state au raportat primirea pachetelor suspecte de semințe. USDA a spus că dacă primiți pachetele de semințe, nu le plantați și contactați-vă funcționarul de stat. Deși speciile identificate până acum sunt inofensive, experții în plante au avertizat că semințele din alte părți ale lumii ar putea dăuna culturilor.

Oficialii agriculturii de stat din Virginia au avertizat că „speciile invazive produc ravagii asupra mediului, mută sau distrug plantele și insectele native și dăunează grav culturilor. Luarea de măsuri pentru a preveni introducerea lor este cea mai eficientă metodă de reducere atât a riscului de infestări de specii invazive, cât și a cost pentru controlul și atenuarea acestor infestări".

Comisarul din Departamentul Agriculturii din Texas, Sid Miller, a îndemnat oamenii să fie precauți. „Ar putea fi o bacterie. Ar putea fi un alt virus, un fel de specie invazivă", a spus Miller la CBS Dallas-Fort Worth.

Robin Pruisner, un oficial de control al semințelor de la Departamentul Agriculturii și Administrației Terestre din Iowa, a declarat pentru Reuters că a auzit rapoarte despre o acoperire a unui posibil insecticid sau fungicid pe semințe, care s-ar putea dovedi în special dăunătoare culturilor. „Am avut oameni să-mi descrie că semințele sunt acoperite cu ceva purpuriu. Nu l-am avut încă în mâinile mele, dar sună mult ca un tratament pentru semințe", a spus ea.

Departamentul Agricultură a declarat că pachetele fac parte, cel mai probabil, dintr-o înșelătorie „periaj", în care un vânzător trimite articole nesolicitate către cineva și apoi publică recenzii false pozitive ale clienților pentru a stimula vânzările. „Inșelătoria care implică pachete de semințe în expedierile de poștă internațională nu este neobișnuită", a declarat USDA. „Vama și protecția frontierelor din SUA (CBP) au interceptat expedieri similare în ultimii ani."

Phylissia Clark de la Better Business Bureau a declarat pentru CBS DFW că, dacă sunteți o victimă a periajului, „identitatea dvs. a fost compromisă". „Cineva știe suficient despre tine pentru a-ți crea un profil online și a te folosi pentru a manipula sisteme", a spus Clark. Semințele ajung în mod obișnuit în pachete albe care afișează scrisori chinezești și cuvintele „China Post". USDA continuă să investigheze.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu