Cazul Caracal, presedintele PE: "Să auzi vocea Alexandrei cerând ajutor în zadar îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă"

Postat la: 07.08.2019 - 19:08

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris miercuri pe Facebook că "a auzi vocea Alexandrei Măceșanu cerând ajutor în zadar îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă".

Acesta a subliniat că punerea în aplicare a unor politici mai eficiente împotriva feminicidului trebuie să fie în centrul instituțiilor europene.

"A auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Punerea în aplicare a unor politici mai eficiente împotriva feminicidului şi împotriva violenţei asupra femeilor trebuie să fie din ce în ce mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene.

În numele Alexandrei, şi a tuturor victimelor!", a scris Sassoli pe Facebook.

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni din județul Olt, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre Caracal cu o maşină "la ocazie". Joi, fata a reușit să sune de trei ori la 112, anunțând că a fost sechestrată și violată de un bărbat. Anchetatorii l-au identificat pe Gheorghe Dincă și au intrat în locuința acestuia din Caracal abia după 19 ore.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, 3 august, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu